Livsmedelsföretagare

Om man driver ett livsmedelsföretag eller regelbundet erbjuder allmänheten livsmedel under mer eller mindre organiserade former ska man anmäla eller ansöka om detta hos Miljökontoret, mer information om detta finns under fliken till vänster.

Som livsmedelsföretagare har man ett stort ansvar att:

  • Leverera livsmedel som är säkra och rätt märkta.
  • Kunna spåra de varor man hanterar både framåt och bakåt.

För att leva upp till ovanstående krävs:

  • Ändamålsenliga lokaler.
  • Ett system för egenkontroll.

Nationella branschriktlinjer kan vara till hjälp om man vill veta hur man ska gå till väga för att uppfylla de krav som finns. Mer information om detta och om egenkontroll, krav på lokaler och vad man ska tänka på om man vill starta ett livsmedelsföretag finns under respektive flik till vänster. På livsmedelsverkets hemsida finns också bra information, se länk till höger.

Sidansvarig: Peter Israelsson
Senast uppdaterad: 2017-02-21 11:16:58

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Louise Millsand Livsmedelsinspektör 0157 - 43 02 63
Peter Langhard Miljöinspektör 0157-43 02 68