Person som utför skogsarbete

Arbetslag

De som deltar i våra verksamheter ska ges en meningsfull sysselsättning/arbete och social gemenskap. Vi arbetar målmedvetet med att ge kvalitet i deras vardag.

Vi eftersträvar att anpassa vårt arbete så att det skall vara ett stöd och en möjlighet till en förändring för våra deltagare.

Cafélagen

Café Orrö

Ger service till Orresta Ö bad- och campinggäster i form av egentillverkat fika bröd, glass och lättare luncher. Arbetslaget har även ansvar för campinggästerna för säsongen. De ska se till att de trivs och lösa eventuella problem som kan uppstå för gästerna. De ska också hålla badplats och campingen ren och fin. Här arbetar främst ferieungdomar och ungdomarna från Villagatan som är kommunens boende för ensamkommande barn och ungdomar.

Café Skjortan

Kommer att ge service till vuxenutbildningens elever, pedagoger, kringpersonal och konferensgäster med hembakat fikabröd, smörgåsar och lättare luncher. Målet är att utbudet i serveringen ska spegla den mångkultur som finns i Skjortan. Här kan du arbetspröva eller ha praktik.


Nålsögat

Arbetar med sömnad i olika former. Oftast till kommunens verksamheter, men även till olika ideella föreningar när tid finns. Nålsögat har bland annat lagat kläder till personalen på olika äldreboenden i kommunen och sytt stolsöverdrag till Heden korttidsboende. Deltagarna på Nålsögat syr även väskor och andra saker som skänks till Röda Korset. Man kan även laga sina kläder och sy egna gardiner. På Nålsögat kan du göra en arbetsprövning eller ha praktik om det var länge sedan du hade en sysselsättning. Här tränar du också svenska språket om du behöver det. För alla åldrar.


Motivationslaget

Arbetar med reperationer, underhåll och enklare byggnationer i kommunen. Arbetet är fysiskt krävande och innebär både inom- och utomhus arbete. Motivationslaget gör större arbeten som tar lång tid. De har byggt och handikappanpassat en etapp på Sörmlandsleden, byggt till och reparerat Familjeparken i Sparreholm, samt målat och gjort fint på Går´n i Flen. Deltagarna i arbetslaget är i de flesta fall långtidsarbetslösa och i behov av en längre arbetsprövning.


Servicelaget

Är hela kommunens allt-i-allo som rycker in och hjälper till med lite tyngre arbetsuppgifter som inte förekommer så ofta, kortare servicearbeten. Det kan vara flyttningar, mindre reparationer, målning, förberedelser och efterarbete vid större evenemang.  De har bland annat hjälpt till att flytta hela avdelningar i kommunen och förbereda Stadshuset inför Öppet hus. I servicelaget kan du arbetspröva eller ha praktik.


Skjortans serviceenhet

Vi ansvarar för  vaktmästeri åt samtliga enheter vid Skjortan och AME, (Arbetsmarknadsenheten). Vi gör också mindre reparationer i huset och ser till så att ute- och innemiljö är fin.
Serviceenheten vid skjortan hjälper även till med möblering och teknik vid bokningar av konferenser.
Vi finns också som extraresurs vid Orresta Ö Café och Camping. Här kan du arbetspröva eller ha praktik.

 

 

Kontaktuppgifter

Cafélagen

Kjell Gill

kjell.gill@flen.se

0157 – 43 10 15


Nålsögat

Kajsa Hellkvist

kajsa.hellkvist@flen.se

0157 – 43 09 28

 


Motivationslaget

Thomas Marosfalvi

thomas.marosfalvi@flen.se

0157 – 43 09 49


Servicelaget

Mikael Åhlund

mikael.ahlund@flen.se

0157 – 43 03 34


Skjortans serviceenhet

Svea Nielsen

svea.nielsen@flen.se

0157-43 09 15

 

Sidansvarig: Mia Gustafsson
Senast uppdaterad: 2017-05-22 08:56:58

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Kjell Gill Arbetslagsledare Skjortans och Orröbadets café 0157 - 43 10 15
Kajsa Hellkvist Arbetslagsledare Nålsögat 0157 - 43 09 28
Mikael Åhlund Arbetsledare för Servicelaget 0157 - 43 09 34
Svea Nielsen Arbetsledare för Skjortans serviceenhet 0157-43 09 15
Thomas Marosfalvi Arbetsledare för Motivationslaget 0157 - 43 09 49