På gång

Här hittar du information om vad som är på gång hos oss på biblioteken.

Konstutställning – Knut H Larsen

Under sommaren visas i Villåttingerummet, Mötesplatsen Flens bibliotek, en utställning med linoleumsnitt av Flenskonstnären Knut H. Larsen. Bilderna är ursprungligen gjorda för att illustrera författaren Håkan Boströms böcker Söckendagar, diktsamling från 1976 och Annexet, roman från 1979.

Villåttingerummet är nu också ett tyst rum för läsning och studier.

 

Författarcafé med Marianne Cedervall

Tisdag 26 september kl 19, Mötesplatsen Flens bibliotek

Möt författaren Marianne Cedervall, som debuterade 2008 med Svinhugg, den första av fem romaner om väninnorna Mirjam och Hervor. Med Av skuggor märkt från 2015 inleds en ny serie. Den beskrivs som en gemytlig feelgood-deckare med roliga karaktärer och fina miljöskildringar från Gotland.

Marianne Cedervall föddes 1949 på Gotland. I 50-årsåldern började hon skriva på allvar och sedan 2012 är hon författare på heltid. Debuten Svinhugg från 2008 följdes av Svartvintern, Spinnsidan, Stormsvala och Solsvärta. Serien handlar om gotländska Mirjam och hennes väninna Hervor, som kommer från Tornedalen och har magiska talanger. 2015 kom första delen i en serie deckare i Gotländsk miljö. Serien består av Av skuggor märkt, Låt det som varit vila och Dit solen aldrig når. Huvudperson är Anki Karlsson, pensionär och hästägare på Gotland, och hennes granne, polisen Tryggve Fridman. “Gotländsk Miss Marple möter pensionerad Tom Barnaby”, som författaren själv brukar presentera dem. “Perfekt för den som gillar klassiska deckare med mer trivsel än blod och våld”. (Ystads Allehanda)

Entré: 60 kr

Förköp: Mötesplatsen Flens bibliotek, tel 0157-43 09 64

 

Eftermiddagsfika med Sverige-Kryzz

Tisdag 24 oktober kl 15, Mötesplatsen Flens bibliotek

Välkomna till en eftermiddag med kaffe och hembakade kakor. Vi visar bildspel med frågetävling om svenska landskap och städer.

Entré: 20 kr.

Förköp: Mötesplatsen Flens bibliotek, tel 0157-43 09 64

 

Läs också gärna om författarbesök, föredrag, höstlovsrys och annat som hänt hos oss förut: Tidigare evenemang.

 

Sidansvarig: Inger Zetterström Karlsson
Senast uppdaterad: 2017-08-03 08:41:47

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Inger Zetterström Karlsson Enhetschef Bibliotek & kultur 0157 – 43 09 63