Saga bio: Neonskylt

Bio

I Flens kommun finns två biografer; Sagabio i Flen och i Folkets Hus Hälleforsnäs. Biograferna är digitaliserade och båda drivs av Hälleforsnäs Folkets Hus.

I Hälleforsnäs, på biograf Facklan, har det under 2014 och 2015 visats flera direktsända liveföreställningar i regi av Folkets hus och park. En satsning som fallit väl ut med många slutsålda föreställningar och mycket nöjda besökare. En satsning som givetvis fortsätter!

Flens Dagfilmsstudio

Flens Dagfilmstudio som startade 2009 är en ideell förening ansluten till Sveriges förenade filmstudios. Syftet är att främja filmintresset och visa god kvalitetsfilm som medlemmarna själva väljer. Filmvisningarna finansieras av medlemsavgifter. Intresset för film på dagtid är stort, föreningen har idag över 100 medlemmar.

Målgruppen för filmvisningarna är alla som är daglediga. Föreningen har upptäckt att de fyller ett socialt behov hos många pensionärer – behovet av att få komma ut, träffa andra, diskutera film och att kunna känna sig trygga är stort i den målgruppen. Många av medlemmarna skulle inte ha gått ut på kvällstid.

Före varje visning bjuder föreningen på dryck och godis och stämningen är trivsam och familjär.

Medlemskort (250kr) säljs vid filmvisningarna på Saga biografen. Alla gamla och nya medlemmar är välkomna till en ny säsong med intressanta filmer!

Sidansvarig: Inger Zetterström Karlsson
Senast uppdaterad: 2015-08-19 14:23:07

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Inger Zetterström Karlsson Enhetschef Bibliotek & kultur 0157 – 43 09 63