Konst

Här kan du läsa om kommunens konstverksamhet och vilka utställningar som visas just nu.

Flens kommun driver Konstgalleriet Hälleforsnäs i Hälleforsnäs gamla bruksområde. Här visas periodiska utställningar året runt med samtida konst.

Kommunen äger och förvaltar också en konstsamling bestående av ca 2000 verk. Den består av dels inköpta verk men även en donation av konstnären Per-Erik Böklin. Årligen köps konst in av samtida viktiga och betydelsefulla konstnärskap. Många av verken finns att se i Flens biblioteks fasta samling men även i stadshuset samt i andra arbetsmiljöer inom kommunen.

I Per Erik Böklins donation ingick även 7 st grafikupplagor som nu finns till salu så flera har möjlighet att ta del av ett intressant konstnärskap. I Flens bibliotek ”Lilla Mötet”  hänger de 7 litografierna ramade. Kontakta biblioteket för mera information.

Med konst som gåva hälsas kommunens nyfödda medborgare välkomna till världen. Sedan 1999 har Flens kommun välkomnat alla nyfödda barn med ett numrerat och signerat konstverk av en konstnär boende i Flens kommun. För barn födda 2017 får föräldrar välja bland de tidigare årens konstverk.

Utomhus har Flens kommun flera större utsmyckningar och skulpturer att se. En liten folder ”Skulpturvandring i Flen som finns att hämta på biblioteket och turistbyrån guidar dig runt bland Flens utomhusutmsyckningar.

Konstgalleriet Hälleforsnäs

Konstgalleriet Hälleforsnäs ligger i det gamla bruksområdet i Hälleforsnäs. Galleriet som funnits sedan hösten 2008 har hunnit etablera sig som en av de mest intressanta och spännande konstscenerna i regionen. Med målsättningen att visa aktuell samtida och kvalitativ konst, och med en bredd över olika uttrycksformer och tekniker. Att genom möten och samtal med de utställande konstnärerna skapa en unik mötesplats för konst och kultur. Galleriet har ett samarbete med skolorna i Flens kommun. Galleriet som är en ca 90 kvadratmeter stor lokal, varsamt renoverad i den gamla bruksmiljön i Hälleforsnäs gamla bruk, delar entré och reception med turistbyrå och Gjuterimuseum.

Öppet
Måndag stängt
Tisdag-fredag 11-17
Lördag-söndag 10-14

Konstgalleriet Hälleforsnäs
640 30 Hälleforsnäs
Telefon: 0157-430995

Utställningsansvarig
Karin Ögren
E-post

Sidansvarig: Inger Zetterström Karlsson
Senast uppdaterad: 2018-09-17 14:41:58