Konst

Flens kommun har en kommunal utställningslokal för konst. Konstgalleriet Hälleforsnäs finns i det gamla bruksområdet i Hälleforsnäs. Här visas periodiska utställningar året runt med samtida konst.

Flens kommun äger och förvaltar en konstsamling bestående av ca 2000 verk. Den består av dels inköpta verk men även en donation av konstnären Per-Erik Böklin. Årligen köps konst in av samtida viktiga och betydelsefulla konstnärskap. Många av verken finns att se i Flens biblioteks fasta samling men även i stadshuset samt i andra arbetsmiljöer inom kommunen.

I Per Erik Böklins donation ingick även 7 st grafikupplagor som nu finns till salu så flera har möjlighet att ta del av ett intressant konstnärskap. I Flens bibliotek ”Lilla Mötet”  hänger de 7 litografierna ramade. Kontakta biblioteket för mera information.

Med konst som gåva hälsas kommunens nyfödda medborgare välkomna till världen. Sedan 1999 har Flens kommun välkomnat alla nyfödda barn med ett numrerat och signerat konstverk av en konstnär boende i Flens kommun. För år 2016 får föräldrarna till de nyfödda välja ett verk ur de tidigare årens upplagor.

Utomhus har Flens kommun flera större utsmyckningar och skulpturer att se. En liten folder ”Skulpturvandring i Flen som finns att hämta på biblioteket och turistbyrån guidar dig runt bland Flens utomhusutmsyckningar.

Konstgalleriet i Hälleforsnäs

Konstgalleriet Hälleforsnäs ligger i det gamla bruksområdet i Hälleforsnäs. Galleriet som funnits sedan hösten 2008 har hunnit etablera sig som en av de mest intressanta och spännande konstscenerna i regionen. Med målsättningen att visa aktuell samtida och kvalitativ konst, och med en bredd över olika uttrycksformer och tekniker. Att genom möten och samtal med de utställande konstnärerna skapa en unik mötesplats för konst och kultur. Galleriet har ett samarbete med skolorna i Flens kommun. Galleriet som är en ca 90 kvadratmeter stor lokal, varsamt renoverad i den gamla bruksmiljön i Hälleforsnäs gamla bruk, delar entré och reception med turistbyrå och Gjuterimuseum.

Konstgalleriet Hälleforsnäs
640 30 Hälleforsnäs
Telefon: 0157-430995

Utställningsansvarig
Karin Ögren
E-post

Öppetider 3/6 3/9 2017
Tisdag-fredag 11-17. Lördag – söndag 10-14.
Stängt måndagar, 6/6 och 23-24/6.

Sidansvarig: Inger Zetterström Karlsson
Senast uppdaterad: 2017-05-23 16:41:00

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Inger Zetterström Karlsson Enhetschef Bibliotek & kultur 0157 – 43 09 63