Går och trummar på afrikanska trummor på gatan

Musik

Musik har ett stort värde i människors liv. Musik förenar och berör. I Flens mångkulturella miljö utgör engagemanget för musiken en positiv och gränsöverskridande kraft.

Musikutbildning för barn och unga bedrivs av Kulturskolan, Stenhammarskolans musikklasser samt Prins Wilhelmgymnasiets estetiska program.

Flens Världsorkester välkomnar alla, både proffs och amatörer, som vill vara med och spela, sjunga eller dansa. Världsorkestern skapar nya möjligheter och skapar möten över gränser och ger förståelse utan att tala samma språk. Bland orkestrarna i Flens kommun finns också Malmabygdens spelmän, Flens dragspelsklubb och Flens nyckelharpor. Blåsmusiktraditionen lever genom Flens blåsorkester. Körverksamheten är livaktig – Svenska kyrkans körer och flera andra är aktiva.

Studieförbunden är också en betydande aktör genom sin kurs- och cirkelverksamhet riktad till musikintresserade.

Samverkan ger mer! Det finns många musikarrangörer i kommunen och genom samverkan möjliggörs konserter och turnéer. Vid kulturarrangemang samverkar kommunen med bland andra Bygdegårdarnas Riksförbund, Scenkonst Sörmland, Folkets hus och parker, studieförbund och föreningar.

Under somrarna arrangerar Scenkonst Sörmland en rad konserter under namnet Musik på Sörmländska Slott och Herresäten. För program besök: www.scenkonstsormland.se

Södermanlands spelmansförbunds arkiv finns i Malmköping och du kan läsa om arkivet här

Musikakuten

Musikakuten är Studiefrämjandets musikhus ute på Talja Industriområde.

Vad är då Musikakuten? Vi har ett utrustat musikrum med instrument som trummor, gitarrer, elbas, keyboard, sånganläggning och man bokar upp sig där per tillfälle. Vi har även egna replokaler (om det inte är fullt) att hyra ut för en billig peng. Vi försöker att tillmötesgå era behov vad gäller musikutövning, så vill ni lära er att spela ett instrument eller spela i grupp så kan vi hjälpa er med det också. Vi har även en mindre inspelningsstudio i samma rum som Musikakuten, där vi kan hjälpa er att utvecklas som grupp genom att vi spelar in er och ni får höra hur ni låter, eller varför inte spela in en demo?

Tveka inte att höra av er så hjälper vi er.

Kontakta: Tero Larsson (musikhandläggare) på 073-966 99 56
E-post

http://www.facebook.com/musikakuten

http://www.studieframjandet.se/musik/sormland/

Teater Klämman

Ambulerande och fast verksamhet, musikalutbildning, kulturleverantör, artister.

Fridals Kulturförening i samarbete med Teater Klämman AB
Kansli: 073-599 76 92, säkrast vardagar 13-15
Besöksadress: Teater Klämman, Fridals Gård, 640 31 Mellösa

För löpande information gå in på vår hemsida

Sidansvarig: Inger Zetterström Karlsson
Senast uppdaterad: 2017-09-26 13:07:04

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Inger Zetterström Karlsson Enhetschef Bibliotek & kultur 0157 – 43 09 63