Hoppa till huvudinnehåll

Aktiviteter för barn och unga

Under rådande situation med corona och folkhälsomyndighetens rekommendationer kanske det är lätt att tro att det inte finns så mycket att göra för dig som är ung.
Därför har vi här samlat information kring vad kommunen har att erbjuda under vintern. Se ett axplock under flikarna nedan! Vi kommer att fylla på med fler aktiviteter allteftersom.

OBS! Kom ihåg att alltid hålla avstånd till andra både inomhus och utomhus, tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder, undvik allmänna omklädningsrum och stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.

Sport

Det finns numera tre spontanidrottsplatser i kommunen: en vid Gårdsjön på Salsta, en vid skolan i Sparreholm och en ny i parken i Hälleforsnäs (Parkgatan/N:a Torggatan).

Vi har två utomhusgym i Flen: ett vid Gårdsjön och ett på Prins Wilhelms torg. I dessa tider rekommenderar vi att du använder handskar på utomhusgymmen.

Det finns två motionsspår med belysning i kommunen, ett i Flen och ett i Malmköping. Dessutom en fin upplyst promenad som med fördel också kan löpas och joggas på mellan stationen och Bruket i Hälleforsnäs.
På elljusspåren i Malmköping och Flen kan du också gå tomtejakt då allmänhet ställt ut tomtar utmed spåren.

Det finns sju s.k. Aktivitetsrundor som kom på plats tidigare i höst. Mer info om dem hittar du här.

Flera av våra föreningar fortsätter med sina aktiviteter men håller istället sina aktiviteter utomhus. Se alla våra föreningar här.

Film och kultur

Kulturskolan fortsätter sin verksamhet för inskrivna elever fram till sista maj.

Bruksskolans årskurs 4-6 håller mellan 20 april och 16 maj en konstutställning på Flens bibliotek.

I Flens bibliotek tittar man på möjligheten att anordna minibio och ungdomsbio i en av bibliotekets lokaler, där man inte släpper in för många personer samtidigt utan kan sitta glest i rummet med gott avstånd mellan stolarna.

Biblioteket undersöker också möjligheten att erbjuda digitala sagostunder för de minsta och digitala bokklubbar för de äldre barnen och ungdomarna. Vi kommer att uppdatera informationen här när vi vet mer om dessa aktiviteter.

Konstgalleriet i Hälleforsnäs har i april öppet fredagar kl 11-17, lördagar kl 10-14.

Utomhusaktiviteter

I Hälleforsnäs, bredvid Bruket finns en äventyrsbana.

Har ni testat alla våra lekplatser i kommunen?

Visste du att det finns mängder av spännande vandringsleder i kommunen? Ta med dig matsäck och upptäck vår Sörmländska natur! På flera ställen kan man även grilla medhavd korv i sällskap av vuxen.

Hälsans Stig finns i två av kommunens orter – Sparreholm och Malmköping. Det är lättillgängliga och välskyltade promenadstråk som passar alla. Gemensamt för stigarna är att de är lätta att ta sig fram på och går i en rundslinga.

I både Skebokvarn och Hälleforsnäs kan man hyra kanot och ge sig ut och paddla.

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna har fortfarande öppet och försöker under den här perioden att göra så mycket aktiviteter som möjligt utomhus när vädret tillåter. Prata med personalen på din fritidsgård om du har förslag eller önskemål på aktiviteter! Följ dem på Instagram eller Facebook för att hålla dig uppdaterad.

Fritidsgårdar