Hoppa till huvudinnehåll

Aktiviteter för barn och unga

Under rådande situation med corona och folkhälsomyndighetens rekommendationer kanske det är lätt att tro att det inte finns så mycket att göra för dig som är ung.
Därför har vi här samlat information kring vad kommunen har att erbjuda under våren. Se ett axplock under flikarna nedan! Vi kommer att fylla på med fler aktiviteter allteftersom.

OBS! Kom ihåg att alltid hålla avstånd till andra både inomhus och utomhus, tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder, undvik allmänna omklädningsrum och stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.

Sport

Det finns två spontanidrottsplatser i kommunen: en vid Gårdsjön på Salsta och en vid skolan i Sparreholm. Dessutom kan konstgräsplanen på Hammarvallen i Flen användas som en spontanidrottsplats vid de tider då den inte är bokad av någon förening för match eller träning. Kom bara ihåg att hålla rent och snyggt på planen!

Simhallen är fortfarande öppen då det inte är så många besökare för närvarande och ingen trängsel i omklädningsrummen. Klorhalten i vattnet har höjts och städrutinerna utökats med ytterligare desinficering av utsatta områden (handtag, kranar m.m.). Känner du dig frisk är du välkommen att besöka oss precis som vanligt. Är du sjuk eller känner dig osäker, stanna hemma – för din egen och andras skull.

Vi har två utomhusgym i Flen: ett vid Gårdsjön och ett på Prins Wilhelms torg. I dessa tider rekommenderar vi att du använder handskar på utomhusgymmen.

Det finns två motionsspår med belysning i kommunen, ett i Flen och ett i Malmköping.

Flera av våra föreningar fortsätter med sina aktiviteter men håller istället sina aktiviteter utomhus. Se alla våra föreningar här.

Film och kultur

Kulturskolan fortsätter sin verksamhet för inskrivna elever fram till sista maj.

Bruksskolans årskurs 4-6 håller mellan 20 april och 16 maj en konstutställning på Flens bibliotek.

I Flens bibliotek tittar man på möjligheten att anordna minibio och ungdomsbio i en av bibliotekets lokaler, där man inte släpper in för många personer samtidigt utan kan sitta glest i rummet med gott avstånd mellan stolarna.

Biblioteket undersöker också möjligheten att erbjuda digitala sagostunder för de minsta och digitala bokklubbar för de äldre barnen och ungdomarna. Vi kommer att uppdatera informationen här när vi vet mer om dessa aktiviteter.

Konstgalleriet i Hälleforsnäs har i april öppet fredagar kl 11-17, lördagar kl 10-14.

Utomhusaktiviteter

Veck 18 anordnas Skräpplockardagar i kommunen där du kan delta via din skola eller privat. Läs mer här!

I Hälleforsnäs, bredvid Bruket finns en äventyrsbana.

Har ni testat alla våra lekplatser i kommunen?

I Sveaparken kan du spela bangolf!

Visste du att det finns mängder av spännande vandringsleder i kommunen? Ta med dig matsäck och upptäck vår Sörmländska natur! På flera ställen kan man även grilla medhavd korv i sällskap av vuxen. Men tänk på branbdrisken då det är extremt torrt i skog och mark.

Hälsans Stig finns i två av kommunens orter – Sparreholm och Malmköping. Det är lättillgängliga och välskyltade promenadstråk som passar alla. Gemensamt för stigarna är att de är lätta att ta sig fram på och går i en rundslinga.

I både Skebokvarn och Hälleforsnäs kan man hyra kanot och ge sig ut och paddla.

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna har fortfarande öppet och försöker under den här perioden att göra så mycket aktiviteter som möjligt utomhus när vädret tillåter. Prata med personalen på din fritidsgård om du har förslag eller önskemål på aktiviteter! Följ dem på Instagram eller Facebook för att hålla dig uppdaterad.

Fritidsgårdar

 

Kontakt

Vill du att vi lyfter fram fler aktiviteter, har vi glömt något?

Kontakta jessica.ekermann@flen.se

För frågor rörande enskilda aktiviteter, kontakta i första hand arrangören.

Sidansvarig: Jessica Ekermann
Senast uppdaterad: 2020-06-08 14:20:46