Hoppa till huvudinnehåll
Barn som äter lunch

Om förskolan

På Björklidens förskola arbetar vi efter förskolans läroplan Lpfö-18 samt vår verksamhetsplan och likabehandlingsplan.

Vi arbetar med att alla barn ska bli sedda utifrån sina egna förutsättningar och fokuserar på det livslånga lärandet och att barnen ges möjlighet att utvecklas efter sina individuella behov. Vi skapar inspirerande lärmiljöer och tydliggör barnens förståelse för det synliga lärandet och att känna trygghet i sitt eget lärande. Vi arbetar med barns inflytande och ger alla barn möjlighet och trygghet att växa upp i en demokratisk miljö.

På Björklidens förskola finns personal och barn med olika kulturell och etnisk bakgrund vilket skapar en kulturell mångfald i förskolan.

I vårt likabehandlingsarbete arbetar vi med att bemöta alla med respekt och att alla ska känna sig välkomna och trygga. Vår verksamhet är fri från diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling. Vi har valt ett medvetet förhållningssätt som går ut på att vara nära barnen och att lyssna och vara delaktiga i barnens val under dagen.

Förskolan är miljöcertifierad i Grön Flagg och arbetar med hållbar utveckling.

På Björklidens förskola firar vi årligen återkommande traditioner så som: påsk, halloween, Nobel, lucia, midsommar och förskolans dag.


Sidansvarig: Marie Magnusson
Senast uppdaterad: 2023-01-26 10:49:39

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Marie Magnusson

Rektor för förskola område C

0157 – 43 02 12