Hoppa till huvudinnehåll
Illustration av en filmrulle

Skolbio

Tillsammans med Film i Sörmland ger Flens kommun alla elever i kommunen möjlighet att se skolbio en gång varje läsår. Skolbion ger eleverna möjlighet att vara med och välja film, se på den och diskutera kring filmen.

Detta handlar om ett viktigt värdegrundsarbete. Film hjälper elevernas bildspråkliga utveckling, väcker nyfikenhet, känslor och tankar. Den gemensamma bioupplevelsen ger eleverna möjlighet att jämföra och se likheter mellan sig själv och andra barn- och unga i världen. Valprocessen ger tillfälle att tala om demokrati och demokratiska val.

Samtliga elever för aktuella årskurser deltar i skolbiovalet, genom omröstningar på varje skola i varje deltagande klass. Elevrepresentanter utbildas och genomför val med sina klasser där de sedan rapporterar resultaten direkt via e-post.

Till skolbiofilmerna finns ofta en filmhandledning för lärarna så att de kan för- och efterarbeta filmen tillsammans med eleverna. Filmerna tar ofta upp teman som ger upphov till många bra och intressanta diskussioner i skolan.

 

Sidansvarig: Andreas Odsvall
Senast uppdaterad: 2022-03-31 12:20:39

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Andreas Odsvall

Rektor Kulturskolan

0157 – 43 05 81