Hoppa till huvudinnehåll

Fritidshem

Bettna fritidshem är integrerat i skolan och har 25 barn i åldrarna 6-10 år inskrivna.

Fritidshemmet har ett nära samarbete med förskolan Mårbacka, vilket innebär att öppningar sker på Mårbacka med deras personal och stängningarna sköts av fritids personal. Vi har även en del hopslagningar vid lov om det är lite barn, samt några veckor under sommaren.

Veckoschema

• Måndagar är det lek ute/ gympasalen.
• Tisdagar har vi blandade aktiviteter.
• Onsdagar är det skapande och experiment.
• Torsdagar är det ”barnens val”.
• Fredagar har vi bakning/ film.

Varje vecka utser vi två ”mellisvärdar” som hjälper oss att fixa mellanmål. De dukar fram och hjälper till att duka av och torka bord. Mellisvärdarna delar även ut frukten vid samlingen.

Här finns också fritidsklubb för barn i åldrarna 10-12 år.
Vi har sedan en tid tillbaka systemet IST Lämna och hämta. Där ska ni registrera ert barns tider på fritids och även ta del av information såsom stängda dagar, lov och övrigt. Ni finner all information via Flens kommuns hemsida. Samma ställe som ni ansöker om fritidsplats. Alla tidigare blanketter är nu digitala och hämtas där. Det är ert ansvar att alltid ha ett aktuellt schema på ert barn tillgängligt för fritids då det annars kan tolkas att ert barn är ledigt och åker hem. Vi hjälper gärna till att lägga in schema om någon behöver det. Prata med personalen på fritids!

Vi som arbetar på Bettna fritids är: Madeleine Blom, Linda Sterner, Lotta Jansson,Youssef Smiras, Ayman Khattab och Kamel Atki.