Hoppa till huvudinnehåll
Man som använder en surfplatta samtidigt som han har ett barn i sitt knä

Våra e-tjänster

Flens kommun har som mål att skapa effektivare arbetssätt för invånare och medarbetare. Bland annat genom att inför e-tjänster och olika typer av självservice.

Med ett BankID kommer du nu att kunna sköta dina ärenden via vår webbplats utan att behöva skriva ut och skicka in blanketter.

Invånarnas krav och förväntningar på service ökar och man efterfrågar insyn och åtkomst till information om sina ärenden, att enklare kunna ansöka om insatser och att kunna lämna och hämta uppgifter digitalt. Flens kommun har därför målet att införa nya processbaserade och effektivare arbetssätt för medarbetarna där medborgaren bjuds in på ett annat sätt än idag, bland annat via e-tjänster och självservice av olika slag.

Det innebär en förändringsresa från traditionella till nya arbetssätt och en ökad digitalisering som stödjer och effektiviserar de nya arbetssätten, dvs införande av e-förvaltning.

Förskola och fritidshem/fritidsklubb

Med våra e-tjänster för Förskola & fritidshem kan du som vårdnadshavare enkelt sköta anmälan om inkomstuppgifter, ansöka om förskole- & fritidshemsplats, lämna in dina barns scheman, anmäla frånvaro och säga upp plats på förskola & fritidshem.

E-tjänsterna för Förskola & fritidshem hittar du under Självservice

Broschyrer på olika språk

Anmälan om inkomstuppgift

   

Barnets schema

   

Grund- och gymnasieskola

Med våra e-tjänster för grund- och gymnasieskola kan du enkelt anmäla frånvaro, ansöka om ledighet, följa ditt barns utbildningsutveckling och mycket mer.

Du finner våra e-tjänster för grund- och gymnasieskola under Självservice

Kulturskola

Kulturskolan är en frivillig verksamhet där du har möjlighet att prova många konstformer.

Kulturskolan är en plats för alla som vill utveckla sin kreativitet och lust att musicera, stärka sin självkänsla och utveckla sina sinnen. Vi erbjuder kurser i musik, sång, instrument, dans, yoga, kör, bild & form, slöjd & hantverk samt musikal.

Du kan ansöka och se vårt kursutbud under Självservice

Vuxenutbildning

Via vår e-tjänst gör du ansökan till grundläggande och gymnasiala kurser, yrkesvux, lärvux, lärling och SFI-anmälan. Du finner länkar till kursutbud och gör din ansökan under Självservice

E-tjänstportal

Här finner du alla våra e-tjänster:

Självservice