Hoppa till huvudinnehåll
Uppslagen bok

Distansstudier

Med distansutbildning menas att du och din lärare har dialog genom en digital lärplattform. Men det kan ingå obligatoriska möten.

Det är fler och fler som väljer att läsa på distans med dagens teknik som blir bättre och bättre. Idag kan man läsa på distans i alla nivåer av skolning och i alla former av utbildningstyper.

Distansutbildning ger större frihet, men kräver också av dig att ta större ansvar. Vissa kunskaper och färdigheter kan också vara svårare att ta till sig utan fysisk närvarande vägledning. Fundera över om distansstudier är bra för den utbildning som du är intresserad av och vilken utbildningsform som är bäst för dig.

När det gäller teoretiska kurser på gymnasial nivå samarbetar Flens Kommun med NTI-skolan. Se deras webbsida för utbud. Din utbildning startar alltid en måndag och minst två veckor efter din ansökan.

Utrustning

  • Kurslitteratur
  • Dator med väl fungerande uppkoppling
  • CD/dvd eller nedladdning av särskild programvara
  • Ev. webbkamera för grupparbeten, diskussioner eller muntliga förhör.

Nationella prov

Om det ingår ett nationellt prov i din kurs, är alla de delar som inte är muntliga förlagda till Vuxenutbildningen i Flen, Drottninggatan 24.

Förändringar i studieplanen

Om du redan läser distans genom oss och vill ändra din studieplan, ta kontakt med studievägledare, annelie.lundgren@vux.flen.se

Sidansvarig: Magdalena Palmcrantz
Senast uppdaterad: 2020-11-09 09:35:05

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Annelie Lundgren

Studie- och yrkesvägledare

0157 - 43 09 12