Hoppa till huvudinnehåll
Tre kockar i ett kök

Foto: Mostphotos

Lärling

Från och med hösten 2011 är det möjligt för vuxna att lära sig ett yrke genom att gå en lärlingsutbildning på gymnasial nivå. I Flens Kommun har vi ett samarbete med gymnasieskolan Prins Wilhelm.

Utbildningen kan ske inom ett hundratals områden. Det kan bland annat handla om utbildningar inom restaurang, handel, bygg och industri. Minst 70% av den totala utbildningstiden är förlagd till ett företag inom den valda branschen.

Dina egna och företagets behov ligger till grund för den individuella studieplan som görs för dig, där även utbildningens längd beräknas. Det kan handla om 1 – 4 terminer. Genom validering, där dina tidigare kunskaper och erfarenheter bedöms, kan studietiden förkortas. Efter avslutad utbildning får du betyg i de olika kurserna som ingått.

Utbildningen kan påbörjas kontinuerligt under året och du är berättigad till studiemedel från CSN.

Lärlingsutbildningar i Flen

  • Undersköterska
  • Barnskötare
  • Butiksäljare
  • Lantbruksarbetare

 

Utbildningens genomförande

Vid början av utbildningen anordnar du tillsammans med handledaren en praktikplats. Det underlättar om du vid ansökningstillfället redan har en lärlingsplats klar. Praktiken gör du på en arbetsplats tre-fyra dagar i veckan och resten i skolan eller genom egna studier för att läsa teori. Observera att du kan behöva åka till skolan för dina teorilektioner eller andra praktiska redovisningar skolan vill att du ska visa.

 

Sidansvarig: Magdalena Palmcrantz
Senast uppdaterad: 2020-11-09 09:31:55

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Annelie Lundgren

Studie- och yrkesvägledare

0157 - 43 09 12