Hoppa till huvudinnehåll

Tomter för småhus

Har du drömhuset? Vi har drömtomten! Flens kommun erbjuder prisvärda småhustomter, såväl centralt i tätorterna som sjönära. Välkommen till Flens kommun!

Här bor du sjönära med den lilla kommunens alla fördelar. I Flen hittar du en mänsklig och skön tillvaro för dig och din familj oavsett vilken del av kommunen du väljer. I flikarna till vänster hittar du mer information om varje tätort.

I Inforutan till höger finns information om respektive tomt, klicka på Lokalguiden.se. Ange lokaltyp Övrig lokal. Om du inte väljer ett specifikt område får du upp alla lediga tomter för småhus.
Kontakta mark- och exploateringsansvarig om du vill veta mer om någon av tomterna, vill ha visning av en tomt eller om du har frågor om kommunens långsiktiga arbete med att ta fram nya tomter och tomtområden.

Tomtkö

Genom tomtkön förmedlar Flens kommun byggklara tomter för småhus. Tomter överlåts med äganderätt. En kommunal småhustomt är avsedd för permanentboende. Det är enbart den som är registrerad i kommunens tomtkö som har rätt att köpa tomt och vi tillämpar prioriteringsordning, det vill säga, att när nya tomter eller tomtområden tas fram, är det den som stått längst i tomtkön som får välja först. Vi utgår från datum för registrad inbetalning. Viktigt för dig som vill försäkra dig om en tomt med bra läge. Observera att det idag finns tomter att tillgå direkt.

Avgifter

Anmälningsavgiften till tomtkön är 250 kr. Den årliga avgiften vid förnyelseanmälan är 200 kronor och betalas i slutet av februari månad.

Anmälan

För att registrera dig till Flen kommuns tomtkö betalar du avgiften och skickar in blanketten till adressen:

Att: Fanny Sundqvist
Samhällsbyggnadsförvaltningen
Flens kommun
642 81 Flen

Alternativt skicka ansökan per mail till Fanny Sundqvist.

Sidansvarig: Karin Tibbelin
Senast uppdaterad: 2019-09-30 09:45:10

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Britt-Marie Andersson

Mark- och exploateringsansvarig

0157-43 03 00