Hoppa till huvudinnehåll

Mellösa

Mellösa har vuxit fram runt järnvägen och i det lilla samhället med bullerbykaraktär bor idag cirka 550 invånare. Orten är belägen i en vacker och mycket gammal kulturbygd. Här finns förskola, låg- och mellanstadieskola och fritidshem, samlingslokal samt ett par specialaffärer. Mellösa har en liten, mycket vacker och välbevarad kyrkby. Strax utanför Mellösa ligger statsministerresidenset Harpsund. Hit har vårt lands regerande statsministrar tagit med många framstående ledare och politiker i från andra länder.

Hasselbacken – försäljning pågår!

Öster om Mellösaverken ligger området Hasselbacken där kommunen har 13 villatomter kvar till försäljning. Området ligger i en södersluttning med utsikt över Mellösasjön. Det har nyligen anlagts en liten badbrygga i anslutning till området. Tomterna varierar i storlek mellan 650 och 1 035 kvadratmeter. Priser från 244.000 till 455.000 kronor beroende på tomtstorlek och läge. Observera att priset inkluderar kostnaden för VA-anslutning.

Granvägen

Vid Granvägen i Mellösa finns fem villatomter med storlekar mellan 950 till 1 250 kvadratmeter. Från Granvägen är det ca 400 meter till buss och kiosk. Det finns även en fin badplats på gångavstånd vid Mellösa kyrkby.

Björkvägen

I korsningen mellan Björkvägen och Ängsvägen har kommunen en byggklar villatomt om knappt 1 100 kvadratmeter.

Mer information om orten

Läs mer om orten Mellösa här.

Sidansvarig: Björn Rabenius
Senast uppdaterad: 2019-07-29 10:18:48

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Britt-Marie Andersson

Mark- och exploateringsansvarig

0157-43 03 00