Hoppa till huvudinnehåll
Teater Klämman håller öppet för dig som vill samlas och spela bluegrass/oldtime. Nivån på musikerna som samlas vid ett bord i salongen varierar, från nybörjare till mkt avancerade utövare. Naturligtvis kan du som inte spelar komma och lyssna!

Bluegrassjam på Klämman

Teater Klämman håller öppet för dig som vill samlas och spela bluegrass/oldtime. Nivån på musikerna som samlas vid ett bord i salongen varierar, från nybörjare till mkt avancerade utövare. Naturligtvis kan du som inte spelar komma och lyssna!
Vad är Bluegrassmusik? Hur spelar man?
Bluegrassmusik kännetecknas av en väldigt livlig och mycket melodiös framtoning och det anordnas årligen stora festivaler inom genren i USA och Kanada. Exempel på sådana festivaler är bland annat Telluride Bluegrass Festival i Kansas, Charm City Bluegrass Festival i Maryland och Tottenham Bluegrass Festival i Ontario ja även här i Sverige, vid Grännafestivalen, Torsåker mfl. Namnet bluegrass kommer från grässorten poa som kallas för just bluegrass och är en vanlig grässort där musiken har sitt ursprung. Troligtvis började genren benämnas som just bluegrass efter att ett av de mest kända och klassiska banden inom genren hette just Blue Grass Boys och hade bluegrasslegenden Bill Monroe som frontfigur. Man vet inte riktigt hur länge denna typ av musik har utövats men den fick officiell status som egen genre först under början av 1900-talet. Till en början kallades det endast för old time hillbilly music.
Bluegrass spelas med Gitarr, Banjo, Mandolin, Fiol, Dobro, Kontrabas, sång

Arrangör är Fridals Kulturförening och ABF i Flen.
Spelplatsen är Teater Klämman Restaurang som håller öppet dessa kvällar.

P.g.a restriktionerna kring Covid-19 säljs endast 50 biljetter till denna unika konsert som sker på Teater Klämmans utomhusscen där utedäcket normalt har plats för över 200 personer. Om du som publik känner dig sjuk eller misstänker att du är smittad av Corona eller tillhör riskgruppen ber vi dig stanna hemma och ej besöka våra evenemang.
Fridals Kulturförening har precis uppnått ett medlemsantal på över 500 stycken betalande medlemmar från Europa, USA, Asien, det är med glädje vår kulturförening erbjuder, konserter, teaterföreställningar, kulturkurser i steppdans, flatfootdans mm.

Läs mer

Information

Tid
2020-09-26 17:00 - 23:00

2020-10-24 17:00 - 23:00

2020-11-28 17:00 - 23:00

Sluttid
2020-11-28

Pris
0

E-post
fridalskulturforening@gmail.com

Telefon
46-073-5997692

Adress
Teater Klämman, Fridals gård

Arrangör
Fridals Kulturförening, ABF i Flen

Kontaktperson
Anne Öster

Besöksadress
Teater Klämman, Fridals gård, 3 km från Mellösa

Plats
Hitta på Google Maps

Arkiv