Dans i Broby – Expanders

Expanders Dansorkester, Boden, bildades våren 1987.
Det var då fyra tonårskillar från Boden som började spela tillsammans. De fyra var då: Greger Bergmark (gitarr, sång) och Mikael Dahlqvist (klaviatur, dragspel och sång) som båda skulle fylla femton år till hösten. Daniel Sundbom (trummor) 14 år och Håkan Johansson (bas) även han var då 14 år gammal.
På Hösten –87 fick gruppen den första spelningen och den femte medlemmen började 1989, det var Jan-Åke Lahti (gitarr, klaviatur, saxofon och sång), som kom från Luleå men gick på gymnasiets musiklinje i Boden där då även Greger och Håkan gick. Efter gymnasiet hamnade alla på skolor i Piteå, en del på Musikhögskolan och andra på Framnäs Folkhögskola.
Expanders fortsatte att utveckla sig och fick fler och fler spelningar i Norrbotten. 1993 bestämde sig gruppen att ta saken i egna händer och spela in en CD-skiva. Dom samlade pengar från alla spelningar i drygt ett halvårs tid och spelade in en skiva med 12 låtar i Musikhögskolan i Piteås inspelningsstudio.
De medverkade även på en jättestor dansgala i Arcushallen, Luleå. Bland 8 st orkestrar fick publiken rösta fram sina favoriter som vid kvällens slut visade sig vara Expanders!

Även 2019 är Expanders publikfavoriter och vi har lyckan att presentera dem på scenen i Broby. Gillar du fullt ös på dansen är det rätt kväll att besöka dansbanan!

Välkomna!

Läs mer

Information

Tid
2019-08-14 19:30 - 23:30

Sluttid
2019-08-14

Pris
180 kr

E-post
brobygoif@passagen.se

Telefon
46-0150-30091

Adress
Broby, Grindstugan

Arrangör
Broby GoIF

Kontaktperson
Cecilia Johansson

Besöksadress
Broby, Grindstugan, Bettna

Plats
Hitta på Google Maps

Arkiv