Hoppa till huvudinnehåll
Fröjdelig julmusik med trion KVIGA.
Ur arkiven har Kviga rotat fram folkmusikskattens julpärlor. De säregna jultraditionerna med staffansgång, julespel och lussebrud får plats och förklaring i de gamla balladerna och sånglekarna. Med glimten i ögat tolkar Kviga julen som ni sent kommer att glömma.

Julmusik på Sigridslund med KVIGA

FRÖJDELIG JULMUSIK MED TRION KVIGA.
Ur de mörkaste arkiv har Kviga rotat fram folkmusikskattens julpärlor. De säregna jultraditionerna med staffansgång, julespel och lussebrud får plats och förklaring i de gamla medeltidsballaderna och sånglekarna. Med glimten i ögat tolkar Kviga julen som ni aldrig har hört den förut – övernaturlig och vild.

Toppen och botten, på sång och bas, hör vi Ida Hellsten. Efter några års villovägar i jazzen har hon återvänt till sin originalgenre och studerar folksång kandidat på Kungliga musikhögskolan.

Med många strängar på sin lyra är Erik Jacobsson gruppens knäppinstumentalist. Med bl.a. gitarr, cittern och ibland lite spelpipa är hen en groovemaskin som lyfter det mesta. Efter flera år på olika folkhögskolor studerar hen nu en kandidat i folkmusik på cittern vid Kungliga Musikhögskolan.

Nina är multiinstrumentalist och sångerska med en internationell karriär som barockmusiker bakom sig. Den tidiga musiken har nu ersatts med folkmusik och egna genreöverskridande projekt. I Kviga spelar hon på svenska traditionella flöjter såsom härjedalspipa och sälgflöjt och sjunger.

Med denna annorlunda sättning med fokus på textgestaltning och sväng spelar vi jul ni sent kommer att glömma!

Lyssna på dom här:
https://soundcloud.com/user-33044188/i-osterland?fbclid=IwAR3piSpOy9mFh0iOJ5x-GGOjPpFCXZHm3-GvLIF9QDTIy9ijZEQNJ2ZUi54
Konserten startar kl 19, men caféet öppnar kl.18
Boka biljetter på www.sigridslund.se
Visa mindre

Läs mer

Information

Tid
2019-12-13 19:00 - 21:00

Sluttid
2019-12-13

Pris
200 kr (100 kr studerande och 7-18 år, barn under 7 år gratis)

E-post
sigridslund@telia.com

Telefon
46-70-6751118

Adress
Sigridslunds Skola

Arrangör
Sigridslunds kulturförening

Kontaktperson
Åsa Englund Jacobsson

Besöksadress
Sigridslunds Café & Handelsbod, Sparreholm

Plats
Hitta på Google Maps

Arkiv