Hoppa till huvudinnehåll
Hur levde Karolinersoldaten som krigsfånge? Hur skapas en barnamörderska? Vad skiljer en statare från en slav? Vilka var fångarna på Sveriges olika fängelser? 
Folk i fångenskap, av trion Kviga, är en musikteaterföreställning där ni får möta dessa människor o deras röster i berättande sång och spel

Musik på Sigridslund ; Kviga folkmusiktrio

Hur levde Karolinersoldaten som krigsfånge? Hur skapas en barnamörderska? Vad skiljer en statare från en slav? Vilka var fångarna på Sveriges olika fängelser?

Följ med på en resa bakåt i tiden och upptäck hur Sveriges rättsväsende vuxit fram sedan 1600-talet till att vara dagens kriminalvård. Genom faktiska, dokumenterade livsöden framträder historien genom musiken. Tack vare skillingtryck, spelmansböcker och inspelningar lever känslorna av människorna i rättssystemet kvar långt efter deras död.

Folk i fångenskap, av trion Kviga, är en musikteaterföreställning där ni får möta dessa människor och deras röster i berättande sång och spel.

Kviga är en folkmusiktrio som utforskar udda och bortglömd musik. Med fokus på historisk Skandinavisk folkmusik gestaltar dem livsöden från förr. Med stämsång, instrumentalspel och lekfulla arrangemang framför dem känslofulla, berättande visor. Med sättningen sång, knäppinstrument, folkliga flöjter och bas för Kviga den historiska folkmusiken till nuet.

Nina Grigorjeva- sång, folkliga flöjter
Ida Hellsten- sång, bas
Lovis Jacobsson- sång, fiol, gitarr mm.

Läs mer

Information

Tid
2023-05-13 19:00 - 21:00

Sluttid
2023-05-13

Pris
280 kr (medlem 250 kr) pensionär/studerande 250 kr (medlem 220 kr) 0-7 år gratis

E-post
sigridslund@telia.com

Telefon
46-0158-14000

Adress
Sigridslunds café & handelsbod, Sigridslunds skola

Arrangör
Sigridslunds Kulturförening

Kontaktperson
Åsa Englund Jacobsson

Besöksadress
Sigridslunds café & handelsbod,, Sigridslunds skola, Sparreholm

Plats
Hitta på Google Maps

Arkiv