Musik på Sigridslund Långbacka/Bådagård

Konsert med Långbacka/Bådagård

De har kallats för ”de nya protestsångarna” av media och öppnat Me Too Swedens manifestation på Norrmalmstorg med sin låt ”Wake us up”. Långbacka/Bådagård, som sångerskorna och multimusikanterna Maja Långbacka och Matilda Bådagård kallar sin duo, väcker reaktioner hos lyssnarna. Själva väljer de att kalla sina texter ”samhällsreflekterande poesi”.

Duons musik har beskrivits som ”sagolik”. Som om Regina Spektor flyttat till de nordiska fjällandskapen och lärt sig spela fiol. Det är nära och suggestivt men samtidigt bombastiskt och storslaget. Singersongwriterpop med en stor portion folkmusik. Lena Willemark möter Emmylou Harris möter Fläskkvartetten möter First Aid Kit.
Live går de mellan nedskalade arr på bara två fioler eller bara två röster, till loopade beats och stora cinematiska ljudlandskap. Långbacka/Bådagård tar avstamp i det innerliga, folkliga och traditionella och går vidare med poppiga arrangemang och liveteknik.
I höstas kom duons kritikerrosade debutalbum Wake us upoch i samband med det genomförde de en större turné i Sverige, Norge och Finland.

Läs mer

Information

Tid
2019-08-23 19:00 - 22:00

Sluttid
2019-08-23

Pris
200 kr 100 kr för 7-18 år o studerande

E-post
sigridslund@telia.com

Telefon
46-70-6751118

Adress
Sigridslunds skola

Arrangör
Sigridslunds kulturförening

Kontaktperson
Åsa Englund Jacobsson

Besöksadress
Sigridslunds Café & Handelsbod, Sparreholm

Plats
Hitta på Google Maps

Arkiv