Hoppa till huvudinnehåll
Fritt efter Fatima Bremmers “Ett Jävla Solsken” en musikalisk teaterföreställning om Ester Blenda Nordström - äventyrare och journalist - en av 1900-talets mest fascinerande kvinnor. Hon utforskade världen, rökte pipa och körde motorcykel i en tid när kvinnorna gick i långklänning och ännu inte fått

Teaterföreställningen Som ett jävla solsken

Med humor, upptåg, kärlek och sorg gestaltar Anna-Lena Hemström en av den svenska historiens mest fascinerande kvinnor i en teatertimme fylld med sånger och musik. Med sig på scen har hon Bengt ”Mulle” Holmqvist som förstärker med sin gitarr och emellanåt också agerar som medspelare.

Föreställningen är en fri dramatisering efter Fatima Bremmers prisbelönade biografi om Ester Blenda Nordström, reportern som gick sin egen väg och vågade ta makt över orden. Ester Blenda förnyade journalistiken, utforskade världen, rökte pipa och körde motorcykel i en tid då kvinnor gick i långklänning och ännu inte fått rösträtt. Hon var en omskriven celebritet och kändis under 1900-talets första hälft. Här kommer hon igen!

Läs mer

Information

Tid
2023-04-01 16:00 - 18:00

Sluttid
2023-04-01

Pris
Vuxen 150 kr Scenpass 100 kr Ungdom 75 kr

E-post
pisolasse@gmail.com

Telefon
46-70-6816631

Adress
Grävlingsvägen 236

Arrangör
Riksteaterföreningen i Sörmlands Hjärta

Kontaktperson
Lars Franzén

Besöksadress
Tea-lokalen Storgatan 4, Flen

Plats
Hitta på Google Maps

Arkiv