Hoppa till huvudinnehåll

Företagsanslutning

Flens kommun äger idag sitt stadsnät inom kommunen och har ett befintligt avtal med kommunikationsoperatören Zitius AB avseende drift av nät och tillhandahållande av tjänsteutbud. Här är en kortfattad information om hur köp av anslutning samt tjänster går till.

Flens kommun äger idag sitt stadsnät inom kommunen och har ett befintligt avtal med kommunikationsoperatören Zitius AB avseende drift av nät och tillhandahållande av tjänsteutbud. Här är en kortfattad information om hur  köp av anslutning samt tjänster går till.

Anslutning

Företag har möjlighet att ansluta sig till Flens stadsnät. Detta gäller företag i orterna. Gällande landsbygd måste varje ansökan behandlas och beräknas innan besked kan ges. Flens kommun kan tyvärr i dagsläget inte garantera anslutning även om vi naturligtvis gör vad vi kan för att hitta konstruktiva lösningar för att möta upp behoven.

Normalpris för anslutning är 25.000 SEK ex moms. Inga tillkommande initiala eller löpande avgifter. Normal leveranstid för anslutning är ca 1 månad.

I anslutning ingår framdragning av kanalisation och fiber, 1 fiberpar, max 10 meter in i byggnad. Fiberkabel avslutas med fiberkontakter i en fiberbox. Vidare ingår en mediakonverterare med 1 Gbit/s kapacitet. 4 st. RJ-45 dataportar för anslutning. Ett dedikerat fiberpar till närmaste nod med 1 Gbit/s port i switch.

Tjänster

När fiberkabel är indragen i fastighet och inmätt sker installation av mediakonverterare och inkoppling i nod. Eltel Networks ansvarar för indragning av fiber. El & Ventilation gör på uppdrag av Zitius installation av mediakonverterare och inkoppling i nod. Det tar 1-2 veckor att från det att fiber är indragen i fastighet tills nät kan vara i drift.

När ovanstående är klart och dator kopplas in kommer man till en portal QMarket där tjänster kan väljas. Högst upp i rubrikfält väljs sedan FÖRETAG. Därefter finns rubrik för de olika tjänster som erbjuds (bredband=Internet). Information finns om leverantör, kapacitet, pris, avtalstid mm. Välj KÖP och följ instruktion. Tjänsten Bredband kopplas in inom några minuter.

OBS! Nya tjänster tillförs kontinuerligt. Mindre företag kan av vissa tjänsteleverantörer få köpa konsument tjänst som är billigare.

Är ni intresserade vänligen vänd er till bredband@flen.se med information så kontaktar vi er snarast.

Sidansvarig: Mikael Larsson
Senast uppdaterad: 2016-09-21 12:57:06

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Mikael Larsson

Näringslivschef

0157 - 43 01 40