Hoppa till huvudinnehåll
Framsida av Flens Järnvägsstation med busshållsplatser i förgrunden

Resor

Flens kommun har ett centralt läge i Mälardalen, ca 10 mil sydväst om Stockholm. Flera olika färdsätt är tillgängliga för dig som vill åka i och till Flens kommun.

Tåg

Flen är en viktig järnvägsknut där Västra stambanan korsar TGOJ-banan. Det medför bra förbindelser i såväl öst-västlig riktning (Hallsberg- Stockholm) som nord-sydlig riktning (Norrköping-Eskilstuna).
Men även från järnvägsstationen i Hälleforsnäs i norra delen av kommunen går det att åka tåg, t.ex. nås Eskilstuna på bara 20 minuter.

Buss

Busstrafiken knyter ihop orterna i kommunen. En del linjer från Flen och Malmköping har även regional betydelse, som t.ex. turerna till Nyköping eller Strängnäs.

Bil

Riksväg 55 (Norrköping-Uppsala), 57 (Katrineholm-Södertälje), 53 (Nyköping-Eskilstuna) och väg 221 (Flen-Bettna/Nyköping) är de viktigaste vägarna i kommunen. Rv 55 kommer att byggas ut i framtiden, bl.a. för att förbättra tillgängligheten till motorvägarna E4 och E20.

Flyg

Närmsta flygplats är ”Stockholm Skavsta” som ligger drygt 4 mil söder om Flen. Arlanda flygplats ligger ca 12 mil nordost om Flen.

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Emelie Palmberg

Infrastrukturstrateg

0157 - 43 00 35