Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Jobba hos oss

Vad roligt att du är intresserad av Flens kommun som arbetsgivare! Här hittar du mer information om vilka lediga tjänster som finns, hur du ansöker, och vilka förmåner vi kan erbjuda dig som arbetsgivare. Varmt välkommen!

Lediga tjänster i Flens kommun

I listan hittar du de lediga tjänster som är aktuella just nu. Du kan också prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen ”Prenumerera” och registrera din e-postadress. Du ansöker via länken som finns inuti respektive annons.

Vilka förmåner erbjuds du som medarbetare hos oss?

När du blir en del av Flens kommun, välkomnas du till en arbetsplats som värdesätter och stödjer sina medarbetare på olika sätt. Nedan hittar du några av de förmåner som erbjuds till dig som anställd — för att du ska hitta en god balans mellan arbete och fritid!

Pension

Som anställd i Flens kommun har du rätt till tjänstepension enligt kollektivavtal, (KAP-KL eller AKAP-KR). Du får minst 4,5% av din pensionsgrundande årslön att placera hos valfritt försäkringsbolag. Om du blir sjuk, är hemma för vård av barn eller ledig enligt föräldraledighetslagen så får du räkna också den tiden som tjänstepensionsgrundande. Dessutom finns rätt till förmån för efterlevande .

Kollektivavtalsförsäkringar

Som medarbetare i Flens kommun är du försäkrad vid sjukdom (AGS-KL) och arbetsskada (TFA-KL) . Vid arbetsskada eller längre sjukfrånvaro som kompenseras du ekonomiskt och ersätts också för tjänstepensionsbortfall.

Avtalsgruppsjukförsäkring

Arbetsgivaren tecknar en särskild försäkring, AGS-KL, som ger kompletterande ersättning efter dag 90 när du inte kan arbeta på grund av sjukdom.

Tjänstegrupplivsförsäkring

Arbetsgivaren har tecknat en tjänstgrupplivförsäkring, TGL-KL, som ger ersättning vid dödsfall.

Tjänstereseförsäkring

Kommunens tjänstereseförsäkring omfattar anställda och förtroendevalda som reser i tjänsten samt för elever och praktikanter under resor och praktik.

Trygghetsförsäkring

Arbetsgivaren har tecknat en särskild försäkring, TFA-KL, som ger ersättning om du under anställningen drabbas av arbetsskada. TFA-KL ger bland annat ersättning för inkomstförlust, sveda och värk, lyte eller stadigvarande men samt vissa kostnader.

Pensionsväxling

Flens kommun ger dig möjlighet att löneväxla till pensionen via ett överenskommet månatligt bruttolöneavdrag. Du väljer själv om beloppet ska sparas i traditionell försäkring eller fondförsäkring och om försäkringen ska tecknas med
återbetalningsskydd.

Friskvård

Som anställd i Flens kommun har du ett årligt friskvårdsbidrag om XX kr. Du kan få ersättning för utlägg för Friskvårdsbidraget får användas till enklare aktiviteter med inslag av motion eller för behandling som är avstressande eller motverkar ömhet och stelhet. Du kan också använda det till kostrådgivning och rådgivning i samband med rökavvänjning. Det finns även ett gym i stadshuset i Flen, som alla anställda har möjlighet att nyttja.

Blodgivning

Flens kommun har ett lokalt avtal gällande blodgivning, som innebär att

kommunens anställda som är blodgivare skall få göra detta på betald arbetstid. Medarbetaren beviljas tjänstledighet med lön under max två timmar per gång för blodgivning.

Ersättning för patientavgifter

Flens kommun ersätter alla medarbetare för patientavgifter som omfattas av högkostnadsskyddet i Region Sörmland, även sjukskrivna och föräldralediga.

Företagshälsovård

Flens kommun har sin företagshälsovård via Feelgood. Det övergripande målet med att använda företagshälsovård är att förebygga och minska sjukfrånvaron.

Personalförening Eken

I Flens kommun kan du bli medlem i Konstföreningen Eken, en personalförening för dig som anställd eller förtroendevald i Flens kommun eller dess bolag. Föreningen har minst två utlottningar av konst per år och sprider information och tipsar om vernissager och konstnärer i närheten.

Säg hej till ditt kollektivavtal

I den här broschyren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har SKR samlat de viktigaste förmånerna som finns i kollektivavtalen som tecknats mellan Sveriges kommuner och Regioner och de fackliga organisationerna för att medarbetarna ska ha ett bra och förmånligt arbetsliv.

Det handlar bland annat om semester, lön och ersättningar, föräldraledighet, försäkringar, kompetensutveckling och pension.

Arbetsplatsen har även lokala kollektivavtal som vi gärna berättar mer om när vi ses!

Då bör du inte ansöka via länk i annonsen. Är du intresserad av en tjänst hos oss är du istället välkommen att skicka ditt CV och personliga brev via e-post — direkt till rekryterande chef. Du hittar dennes kontaktuppgifter längst ned i varje annons.

Det går även bra att lämna din ansökan personligen till kommunens Kontaktcenter, som har besöksadress Sveavägen 1 i Flen. Observera att detta endast gäller i undantagsfall för dig som har skyddade personuppgifter.

Som en del av att vara en attraktiv arbetsgivare vill Flens kommun uppmuntra medarbetare till att utvecklas inom organisationen. Med “intern rörlighet” eller “intern rekrytering” menas att medarbetarna själv önskar någon form av vidare utveckling inom organisationen som exempelvis kan möjliggöra för andra arbetsuppgifter. Det kan handla om nya uppdrag, en ny anställning eller vikariat i andra verksamheter inom organisationen — kompetensutveckling för medarbetaren.

Taggar:

Lediga jobb i Flen
Jobba i Flen
Förmåner Flens kommun
Skyddade personuppgifter, söka jobb

Sidan uppdaterad: 2024-03-05

Hittade du rätt information?

Relaterat innehåll

bild på ett stort hus

Hitta din politiker

Här finns information om hur du kan kontakta de förtroendevalda i Flens kommun, vilka partier de representerar och vilka nämnder och bolag som är knutna till uppdraget.

hitta din politiker

politiker

medbestämmande

förtroendevalda

bilden visar ett gammalt stationshus

Organisation och politik

En kommun består av flera olika beslutande organ. Här beskriver vi hur Flens kommun är organiserad.

Organisation

organisationsschema

bild på människor i en stor sal

Webbsändning KF

Välkommen till webbsändningen av kommunfullmäktiges sammanträde.

Webbsändning

Kommunfullmäktige