Hoppa till huvudinnehåll
Hönor i ett hönshus

Är du livsmedelsproducent i Sörmland?

- Är du intresserad av att sälja livsmedel till Flens kommun?
- Skulle du vilja delta i pedagogiska aktiviteter för barn och unga?
- Vill du dela dina tankar om hållbarhet, miljö och klimat och ta del av den senaste forskningen?

Då ska du ta kontakt med oss! Genom projektet “Sörmländsk måltidsglädje ger ökad kunskap” ska Flens kommun öka sina inköp av sörmländska livsmedel och vill nu veta vilka hinder och möjligheter du som livsmedelsproducent ser. Detta genom en intervju eller besök på din gård, beroende på vad som passar dig bäst.

Genom att delta har du chans att få kommunen som kund, får veta mer om hållbarhet, miljö och klimat, samt får möjlighet att delta i pedagogiska aktiviteter kring ökad mat- och måltidsglädje för barn och unga.

Flens kommun har särskilt avsatta medel för ekologiska, svensk- och lokalproducerade livsmedel där 3 % livsmedel producerade i Sörmland ska upprätthållas som andel av de totala livsmedelsinköpen. För att kunna köpa in livsmedel utanför gällande livsmedelsavtal ska kommunernas olika verksamheter kunna ha utbyten med de lokala producenterna ur ett pedagogiskt syfte.

Projektet är en del av utvecklingsprogrammet “KliMATval” där Flens kommun deltar med syfte att underlätta för sörmländska livsmedelsproducenter att leverera till kommunen. Programmet pågår mellan april och november 2020 men vi behöver få kontakt med dig så snart som möjligt.

Kontakta mig!
Projektledare Josefin Smeds
josefin.smeds@flen.se
0157 – 43 00 44

Läs mer

Läs mer på projektets webbsida

 

Arkiv