Hoppa till huvudinnehåll
Bild på park-och anläggningsarbetare i Flens kommun

Kristina Vennberg

Bakom kulisserna i kommunen

Har ni också funderat över vem som planterar och vattnar alla blommor, plogar snö och saltar våra gator när halkan slår till? Följ med när vi träffar en av de kompetenta medarbetarna från tekniska avdelningen.

Ni kanske har sett Kristina påta i någon av kommunens blomsterplanteringar, eller ratta någon av traktorerna  från tekniska genom åren? Kristina Vennberg har nämligen jobbat i kommunen i 14 år. Vi träffar henne en het sommardag i juni när solen står som högst på himlen.

När vi frågar Kristina hur en typisk dag ser ut, svarar hon med ett skratt att just nu, då är det mycket vattning på schemat! På sommaren handlar park- och anläggningsarbetarnas arbetsuppgifter mycket om att vattna, men även att rensa sly, ogräs och klippa träd. Kristina är även en av dem som tar prover på badvattnet i våra kommunala badplatser och lägger i och tar upp bryggor. Höst- och vintertid handlar det mer om snöröjning, sandning och saltning.

Från spindelbeskyddare till psykolog

När vi frågar Kristina vad det allra bästa är med hennes jobb, svarar hon:

– Det bästa skulle jag ändå säga är alla människor jag möter. Man blir igenkänd och många hälsar när de går förbi. Ibland är jag lite av en psykolog och otaliga gånger har jag svarat på frågor om vägbeskrivningar! Häromdagen var det faktiskt en kvinna som sprang ut till oss när vi stod och vattnade och frågade om vi kunde hjälpa henne ta bort en spindel i badrummet!

Finns det då någon baksida med jobbet?

Det skulle möjligen vara att det är så väderbaserat, svarar Kristina. Det kan vara ganska påfrestande med gassande sol en hel dag, likaså om det ösregnar. Å andra sidan får jag alltid luft och motion, så det känner jag ju inte att jag behöver när jag kommer hem om kvällarna. Långt ifrån alla är nöjda över vårt arbete och ibland får vi skäll för saker som vi inte alls har med att göra. Jag skulle ändå vilja säga att merparten av allmänheten tycker att vi gör fint!

Om framtidsdrömmar och karriärbyte

Kristina pluggar just nu till socionom på Mälardalens högskola, och har under studieuppehållen sommarvikariat på tekniska avdelningen. Efter många år i samma yrke kände hon att det var dags för en förändring.

Jag vill jobba mer med människor, och gärna på min hemort. Tanken när jag sökte var att arbeta med missbruk och problem bland unga vuxna, men nu är jag mer inriktad mot funktionsnedsättningsområdet. I samband med studierna arbetar jag även som boendestödjare på ett boende inom LSS, och jag tycker att det är fantastiskt roligt!  Att få ge till de som behöver och samtidigt få så otroligt mycket tillbaka, det önskar jag få arbeta med på något sätt i framtiden. Jag har fått träffa människor med så många olika livsöden och behov. Att kunna hjälpa dessa människor till ett värdigt och meningsfullt liv ger även glädje till mitt eget liv.

En hälsning till kommuninvånarna

Kristina säger att hon tycker det vore bra om man kunde jobba mer tillsammans, kommunen och medborgarna. Tekniska kan inte vara överallt samtidigt. Ligger det skräp på marken, ja men plocka gärna upp det då och släng det i en papperskorg. Det finns också ett problem med att man stjäl eller förstör blomsterplanteringar. Ser ni att plantor ryckts bort, peta gärna ned dem i jorden igen. Tillsammans kan vi få det bättre, menar Kristina. Avslutningsvis önskar hon alla kommuninvånare en riktigt glad sommar!

 

 

 

Arkiv