Hoppa till huvudinnehåll

Ny chef för Samhällsbyggnadsförvaltningen

Nu är rekryteringen klar. Vi välkomnar Björn Rabenius som ny chef för Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Hur känns det?

och

Vad har du för bakgrund och tidigare erfarenheter?

– Det känns fantastiskt, spännande och roligt. Jag har fått en mycket positiv bild av Flens kommun och dess medarbetare och jag tycker denna del av Sörmland är mycket vacker. Jag kommer att ta mig an uppdraget med stort engagemang och intresse och tycker att det pågående arbetet med organisationen, processerna och projektarbetssättet borgar för en bra utveckling och ett gott arbetsklimat framöver.

– Jag är i botten Civilingenjör från KTH och har en bakgrund inom det privata näringslivet där jag under tio år på Scania deltog i införandet av Scanias effektiva och LEAN-baserade arbetssätt. Detta har jag sedan haft mycket nytta av i mina olika roller i kommunal verksamhet. Jag har varit Gatuchef i Täby, Planeringschef i Södertälje och Stadsmiljöchef i Södertälje, ett resultatområde med ca 100 medarbetare och ansvar för förvaltning och utveckling av bland annat gator, torg och allmän platsmark, drift och underhåll m.m.

– Jag ser nu fram emot att få bekanta mig med samhällsbyggnadsförvaltningens alla olika verksamheter, speciellt de jag inte tidigare arbetat direkt med, men framförallt alla nya medarbetare och kolleger. Vi ses inom kort!

/Björn Rabenius

Arkiv