Hoppa till huvudinnehåll
Flens kommunvapen.

Digitaliseringschef

9 december började Cim Östervall som digitaliseringschef i Flens kommun. Hur tycker hon att det känns efter en månad i sin nya roll?

– Det känns både spännande och lite skrämmande, som det ska vara med andra ord. Rollen som digitaliseringschef är ju ny både för mig och kommunen så det finns säkert en del olika förväntningar på vad jag ska åstadkomma. Samtidigt var det just det nya  med den här funktionen som lockade hit mig. För mig signalerade valet att gå från att ha en traditionell IT-chef till en digitaliseringschef både en tydlig önskan att digitalisera mera men också en tankemässig mognad då IT handlar om mycket mer än tekniska lösningar. Det är vilka möjligheter tekniken ger oss som är det viktiga och hur vi tar tillvara på dem genom att utveckla arbetssätten i Flens kommun som organisation, säger Cim Östervall.

Det märks att ämnet digitalisering ligger Cim varmt om hjärtat när hon fortsätter:

– Jag brinner för digitalisering och det känns fantastiskt att få kliva in som en viktig pusselbit i Flens digitaliseringsresa. Det är ett pussel vi behöver lägga tillsammans. Det är kommunens medarbetare, brukare och kunder i alla olika verksamheter som vet vilka behov som finns och det är där allting börjar. Jag ser fram emot att kroka arm med dessa, sortera ut kantbitarna ihop och börja lägga ramen för hur vi ska digitalisera Flen, avslutar Cim.

Arkiv