Hoppa till huvudinnehåll

Earth Hour – tillsammans för planeten

Tillsammans kan vi skapa enorm förändring, så varför inte låta årets Earth Hour bli startskottet för ett mer planetvänligt liv? På lördag klockan 20:30–21:30 är det dags för Earth Hour, världens största klimatmanifestation.

Earth Hour startades 2007 av Världsnaturfonden, WWF, och handlar om att inspireras och engagera sig i klimatet för att få insikt om hur man själv kan ställa om till ett mer klimatsmart liv.

Sverige klättrar på listan över länder med störst påverkan på natur, miljö och klimat. Senaste Living Planet Report visar att vi som bor i Sverige har det tionde största genomsnittliga ekologiska fotavtrycket i världen. Bara maten vi äter står för en tredjedel av Sveriges utsläpp av växthusgaser. Det fina är att vi har alla möjligheter att minska vår miljöpåverkan samtidigt som vi sparar pengar och får positiva klimatvinster! Genom att förändra våra vanor kan vi förbättra livsvillkoren för både oss själva och människor i andra delar av världen – för en hållbar framtid.

Att cykla och resa mer kollektivt, äta mer vegetariskt, och välja miljömärkt el i hemmet är enkla saker du kan göra för att minska utsläppen.

Testa gärna WWF’s Matkalkylator. Med den kan du se hur din måltid påverkar klimatet. http://www.matkalkylatorn.se/

Vill du veta mer om hur du kan leva mer klimatsmart? Gå in på http://WWF.SE/EARTHHOUR och ta del av inspirerande tips!

Arkiv