Hoppa till huvudinnehåll

Flen.se är en säker webbplats

Igår gick det att läsa i Eskilstuna-Kuriren att åtta av nio sörmlandskommuner tillhandahåller osäkra webbsidor som läcker information och möjliggör beteendeprofilering.

En av de åtta kommunerna var Flen enligt en undersökning gjord av den partipolitiskt oberoende ideella föreningen Dataskydd.net som granskade och betygsatte kommunernas hemsidor i april i år.

Enligt undersökningen var det bara Eskilstuna kommuns hemsida som klarade kraven och bedömdes vara ”säker”. Sedan augusti i år har Flens kommun, liksom Eskilstuna kommun, infört HTTPS och något som heter TLS-kryptering och är ett säkert utbyte av information mellan datorsystem. När du som medborgare besöker Flens hemsida betyder det alltså att du kan känna dig säker på att vi skyddar dig från övervakning på vår webbplats. I praktiken betyder det att Flen liksom Eskilstuna kommun, skyddar information om du som besökare söker efter specifika råd eller om du läser om exempelvis alkoholmissbruk eller våld i nära relation.

Som besökare på flen.se behöver du alltså inte själv vidta några åtgärder för att kommunikationen ska vara skyddad. När du besöker en webbsida som är säker, finns det oftast ett litet hänglås som symbol, framför hemsidans adress (URL), med ordet säker framför. Detta syns bland annat om du besöker Flens kommuns hemsida i webbläsaren Google Chrome.

Arkiv