Hoppa till huvudinnehåll
Närbild på händer som skriver på ett tangentbord på en silver/grå laptop.

Flens kommun lanserar e-tjänstplattform

Nu kommer det att vara enklare för kommuninvånare och företagare att hantera ärenden digitalt i Flens kommuns nya e-tjänsteplattform. Syftet är att öka tillgängligheten och korta handläggningstiden, men också att göra det enklare för invånare och företag att följa sina ärenden.

I den nya portalen för e-tjänster ska den sökande få stöd genom varje steg i processen. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt och möjliggör därmed att användaren kan skicka in ansökningar när det passar den sökande bäst.

Genom att erbjuda en e-tjänstplattform ökar vi tillgängligheten för våra invånare och företagare samtidigt som vi förenklar för användaren såväl för våra handläggare. 

I första hand har de befintliga e-tjänster och blanketter som erbjuds idag överförts till det nya systemet, men allteftersom kommer dessa att bytas ut till eller kompletteras med fullt utvecklade e-tjänster som fylls i och skickas in direkt i plattformen.

Genom en direktupphandling har Flens kommun valt att ansluta sig till en lösning som heter Open Eplatform och är en lösning baserad på öppen källkod. Plattformen används av ett stort antal av Sveriges kommuner vilket ger goda förutsättningar att samverka med andra. 

Systemet erbjuder anslutna aktörer att kostnadsfritt dela med sig av färdigbyggda e-tjänster. På så sätt behöver vi inte upprepande uppfinna hjulet utan kan istället dra lärdom av andra och hjälpa varandra.

När plattformen kommer på plats skapas förutsättningar för verksamheterna att själva anpassa och utveckla e-tjänsterna. Plattformen möjliggör Mina sidor via Flens kommuns hemsida flen.se där användaren loggar in med sin e-legitimation.

E-legitimation möjliggör digital signering, men även att få fram rätt uppgifter om användaren. Inloggningen medför en slagning mot folkbokförda uppgifter, fastighetsregister, och för företagaren mot bolagsverket vilket underlättar vid ifyllning av e-tjänsternas frågor.

Saknar du idag e-legitimation går det enkelt att införskaffa via guider från https://www.elegitimation.se/

Länk till e-tjänsteplattform: https://etjanster.flen.se/

Har du några frågor om plattformen eller e-tjänsterna är du välkommen att höra av dig till Kontaktcenter

0157-43 00 00
kontaktcenter@flen.se
Sveavägen 1, Flen

Arkiv