Hoppa till huvudinnehåll
Vimplar av olika färger

Flens kommun satsar på sommaraktiviteter

Under flera år har Flens kommun planerat och arrangerat många uppskattade sommaraktiviteter på kommunens olika orter. Årets sommar är inget undantag med fler än 120 hittills inplanerade aktivitetstillfällen.

Tomas Larsson, förenings- och ungdomskonsulent, är en av de som planerar och arrangerar aktiviteter under sommaren.

– Aktiviteterna är breda med olika innehåll som passar nästan alla på något sätt. Att det är gratis för alla barn och ungdomar betyder väldigt mycket också, säger Tomas Larsson.

Sommaraktiviteterna är fördelade under slutet av juni, hela juli och början av augusti för att passa ledighet för både barn och vuxna. För att så många som möjligt ska kunna delta finns ett stort utbud av aktiviteter för alla åldersgrupper. Barn som är 7-12 år kan bland annat delta i cirkusskolan under juni, familjer och vänner kan besöka ett bemannat Sommartorg under juli och sedan kan sommaren få ett fint avslut på jazz- och glassfestivalen under augusti.

– Att skapa bra fritidsaktiviteter för framförallt sommarlovslediga barn och ungdomar men även för vuxna ger en innehållsrik och trevlig sommar. Nästan allt är dessutom helt utan kostnad, säger Tomas Larsson.

De som deltar i aktiviteterna kommer uppleva och engageras i sommaren i Flens kommun. Fler aktiviteter planeras in de kommande veckorna, hela programmet för sommaren finns att hitta på flen.se/uppleva-gora/lovaktiviteter/.

Arkiv

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Tomas Larsson

Förenings- och ungdomskonsulent

0157 - 43 02 27