Hoppa till huvudinnehåll

Flens kommuns Medborgarceremoni 2022

I onsdags, 15 juni, höll Flens kommun i en högtidlig Medborgarceremoni för de personer som är bosatta i kommunen och som fått Svenskt medborgarskap senaste tre åren. Ceremonin hölls i fina Thuleparken med livemusik, tal och tårta.

Under tiden som gästerna anlände sjöng Sofia Björklind svenska sommarlåtar ackompanjerad av Gustav Andersson på piano. Solen sken och man kunde riktigt känna glädjen och den högtidliga känslan bland de uppklädda gästerna. Ceremonin hölls i Thuleparken, i Flen, ett fint område med många gamla faluröda byggnader och mycket grönska.

Efter en stunds mingel var det dags för kommunfullmäktiges ordförande Helén Stockow att hålla ett tal och hälsa alla välkomna. Alla gäster fick en goodiebag med ett diplom, texten till nationalsången, ett informationsblad om medborgarskapets betydelse samt en svensk bordsflagga, därefter bjöds det på gräddtårta, kaffe/te och festis till barnen. På plats fanns även Fritidsbanken för att visa upp sin verksamhet och bland annat spela fotboll med barnen. Det var en uppskattad och härlig dag fylld av glädje, musik och stolthet.

Arkiv