Hoppa till huvudinnehåll

Flens räddningstjänst i nytt samarbete

Från och med 28 maj ingår Flens räddningstjänst i samarbetsorganisationen RäddSam Mälardalen.

Samarbetet innebär att ledningsfunktioner och stab samverkar för att effektivisera och underlätta räddningsarbetet vid större händelser, till exempel skogsbränder.

– Ensam är inte stark. Tillsammans blir vi starkare och med Flen som samarbetspartner förbättras förutsättningarna ytterligare för att leda större händelser. RäddSam Mälardalens samarbete täcker säkerheten och tryggheten för cirka 333 000 invånare, säger Lars Lagebo, räddningschef hos räddningstjänsten i Eskilstuna.

Rekrytering och utbildning av skogsbrandvärn, skogsbrandsövningar, utbildningar i stabsmetodik och dagliga brandriskprognoser med spridningsberäkning är ytterligare satsningar som genomförs för att stärka beredskapen inför eventuella skogsbränder i sommar.

Bakgrund

RäddSam Mälardalen är ett samarbetsorgan mellan tre olika räddningstjänster: Mälardalens Brand- och Räddningsförbund, Räddningstjänsten Eskilstuna och Strängnäs Räddningstjänst.

Samarbetet inleddes i oktober 2016 med Mälardalens Brand- och Räddningsförbud (som inkluderar kommunerna i Hallstahammar, Surahammar och Västerås), Räddningstjänsten Eskilstuna och Strängnäs Räddningstjänst.

Genom detta samarbete finns det en ständig beredskap och resurser för större händelser.

Arkiv