Hoppa till huvudinnehåll
Två äldre kvinnor som dricker kaffe utomhus

Försök inte lura mig

Ett prisbelönat brottsförebyggande material som riktar sig mot äldre.

Polisens nationella bedrägericenter har glädjen att meddela att det nu finns de tre avsnitt av Försök inte lura mig att se på UR Play.

Försök inte lura mig är ett prisbelönat brottsförebyggande material som riktar sig mot äldre i syfte att stärka äldre i att stå emot bedrägeriförsök samt att ta bort skammen om man drabbats.

Materialet är framtaget av Polismyndigheten i samverkan med Brottsofferjouren, PRO, SPF Seniorerna samt SKPF Pensionärerna.

Länk till programmet på URPlay

Avsnitten kommer att visas på Kunskapskanalen måndagen den 26 oktober med start kl 14.00 samt söndagen den 1 november med start ca 14.30.

I samtalsserien Försök inte lura mig samtalar tidigare SVT-profilen Marianne Rundström med brottsoffer som delar med sig av sina erfarenheter av bedrägerier. Medverkar gör också polisen och en psykoterapeut med sina erfarenheter och perspektiv på vad som händer när vi drabbas av dessa brott.

Samtalsserien produceras av UR Samtiden i samverkan med Polismyndigheten och baseras på det prisbelönta brottsförebyggande mötespaketet Försök inte lura mig.

Produktionen syftar till nå de digitalt svaga och att visa att vi alla kan drabbas samt att minska skammen för den som drabbats.

Läs mer här.

Arkiv