Hoppa till huvudinnehåll
helikoptrar landar

Foto: Jimmy Croona/ Försvarsmakten

Försvarsmaktsövning Aurora 23

För att öka Försvarsmaktens militära förmåga genomförs försvarsmaktsövning Aurora 23 mellan måndag 17 april och 11 maj 2023.

Aurora 23 är en av de största försvarsövningarna i Sverige på många år. Förutom Försvarsmakten deltar flera myndigheter, regioner, kommuner och frivilligorganisationer samt ett antal nationer. Flens kommun kommer inte påverkas på annat sätt än genom möjlig ökad trafik av militärfordon och transporter. Inga vägar kommer vara avstängda.

Här kommer några tips på vad du som trafikant bör tänka på när du möter en militärkolonn – alltså en sammanhållen rad av fordon.

– Om du möter militära fordon på vägarna är det viktigt att du håller avstånd och tar det lugnt.
– Eftersom fordonen i en militärkolonn ofta är tyngre och bredare än vanliga personbilar behöver du lämna ORDENTLIGA säkerhetsmarginaler vid ett möte.
– Hindra inte en militärkolonn: Du får köra om en militärkolonn så länge du inte hindrar eller stör kolonnen. Vi måste kunna köra som planerat och hålla ett visst avstånd mellan våra fordon, detta är olagligt att hindra. Tänk på att det är riskfyllt att köra om våra fordon eftersom förarna inte har samma synfält som i en vanlig lastbil, fordonen är tunga och våra kolonner kan vara upp till 8 kilometer långa.

Visa hänsyn och ta det försiktigt ute i trafiken!

Denna information är hämtad från Försvarsmaktens egen Instagramsida

På  Försvarsmaktens hemsida kan du se hur ditt område kommer att påverkas.

Läs mer:
Länsstyrelsens sida
Försvarsmaktens egen sida om Aurora 23

Arkiv