Hoppa till huvudinnehåll
Carolina Klüft sitter på en parkbänk.

Carolina Klüft är projektledare för GEN-PEP.

GEN-PEP ordnar aktivitetsdag för barn

Få fler barn och unga att hitta rörelseglädjen! Det är målet med Generation Peps dag 30 september på Lida gård, där barn ges möjligheten att prova på olika sporter såväl som olika sätt att hitta rörelseglädje i vardagen.

Det är Kronprinsessparet som startat organisationen GEN-PEP, som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. För första gången kommer GEN-PEP att anordna en aktivitetsdag för barn och deras familjer, i samarbete med Lida Gård och Flens kommun under Hälsoveckan i Flen.

– Det är första gången vi testar denna typ av koncept. Tillsammans med drivna eldsjälar här i kommunen känns Lida gård som ett grymt bra ställe för denna typ av dag, säger Carolina Klüft, projektledare på GEN-PEP.

Dagen kommer att innehålla en mängd olika prova på-aktiviteter för barn och unga, men det handlar inte bara om sport.

– Vi vill att barn ska hitta rörelseglädjen och testa för att ta reda på vad de tycker är roligt. Alla gillar dock inte att hålla på med idrott. Den här dagen handlar om att hitta vardagsrörelsen och därför kommer vi även att ha en del andra aktiviteter, berättar Carolina.
Det anordnas bland annat en tipsrunda om hälsa för hela familjen, lokala föreningar kommer att finnas på plats.

– Vi kommer också att arrangera ett PEP-loppet för barn, ett roligt lopp där alla är vinnare och får medalj.

Att just Carolina Klüft är engagerad i GEN-PEP-organisationen känns inte som en slump. Under sin enormt framgångsrika idrottskarrär var det inte bara skördade medaljer som gjorde hennes namn känt. Framförallt stod hon för att idrott och sport ska vara roligt, mitt i prestationshetsen.

– För mig som höll på med elitidrott går det ju ut på att prestera och bli bäst, men prestationskraven ska inte ta över. Det måste finnas glädje och det ska kännas roligt. Jag vill belysa att det finns barn som idrottar för att de vill bli bäst och så finns det de som bara vill hänga med sina kompisar, röra på sig och ha roligt. Det är viktigt att det finns plats för båda delar. Vad barnen sedan väljer för väg framåt är deras val.

Carolina kommer själv att vara med under dagen, om det nu inte råkar vara så att bebisen hon har i magen är sugen på att komma ut tidigare. Om det blir någon kunglig glans på besök vågar hon dock inte lova.

– Jag tycker det vore kungligt om det kommer många barn! Det är det viktigaste med den här dagen. Välkomna hit, vi kommer att ha riktigt roligt!

GEN-PEP-dagen 30/9

PEP-dagen är lördagen 30/9 kl.11-15 på Lida gård. Detta händer under dagen:

PEP-loppet för barn kl 13:00
Tipspromenad med GEN-PEP
Prova på-aktiviteter, såsom: golf, scouting, badminton, ridning, friidrott – höjdhopp, längdhopp, kula, spjut, häcklöpning, fotboll, agility, brottning, bamsegympa/barngympa

Åk kostnadsfritt till Lida gård med bussar från flera olika orter! Bussen avgår kl 10:15 från startorten, och går tillbaka från Lida kl 15:00.

Malmköping busstation – Sparreholm kiosken – Lida
Hälleforsnäs station via Coop – Bysmedjan Mellösa – Lida
Bettna Bettnabaren – Vadsbro stationen/affären – Lida

Fakta. GEN-PEP

GEN-PEP är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessparet är initiativtagare till GEN-PEP som tillsammans med aktörer från hela samhället vill driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus.

Arkiv