Hoppa till huvudinnehåll
en bild på den nya digibokbilen

Invigning av Digibokbilen

Nu har Flens kommun äntligen ett rullande bibliotek! Digibokbilen är en specialdesignad husbil som ska fungera som ett rullande bibliotek.

Vi inviger Digibokbilen den 15 juni på Prins Wilhelms Torg klockan 13.00. Alla är välkomna att besöka bilen, och under eftermiddagen kommer det att finnas aktiviteter för alla åldrar.

Bilen är en mobil enhet som syftar till att nå ut till både mindre orter och personer i samhället som av olika anledningar inte har möjlighet att besöka det fysiska biblioteket. Med andra ord, om du har långt till biblioteket, kommer biblioteket nu till dig.

Den nya Digibokbilen är bara en av många initiativ som syftar till att göra skillnad för våra medborgare. Vi strävar efter att vara en möjliggörare och möta befintliga behov samtidigt som vi överraskar och visar på nya möjligheter”, säger Ranka Klincov, chef för Chef för folkbibliotek, fritidsklubbar och fritidsgårdar.

Digbokbilens mål är att göra bibliotekets befintliga tjänster mer tillgängliga samtidigt som vi utformar nya bibliotekstjänster baserat på de verkliga behoven i samhället och det lokala engagemanget. I början kommer fokus ligga på att locka barn och unga till biblioteket samt att öka den digitala kunskapen och medvetenheten hos invånarna i kommunen.

Initiativet är ett samarbete mellan Flens och Vingåkers kommun med stöd från Kulturrådet.

Arkiv