Hoppa till huvudinnehåll
Bild med text Modda Sörmland på Flens biblioTEK mot lila bakgrund. En ung person med VR-glasögon syns till på höger sida av bild.

Invigning av Modda Sörmland – Flen!

Varmt välkommen till Flens bibliotek under lanseringen av Modda Sörmland, Sveriges första digifysiska science center den 14 november klockan 14.00.

Flens bibliotek samarbetar med Modda Sörmland och fungerar som lokal nod för den nya plattformen. I Flen smygstartade vi vår tek-verksamhet redan under påsklovet 2022 och har sedan dess haft tusentals besök av allt från pensionärsföreningar, till elevhälsoteam och privatpersoner, så väl unga som äldre.

Invigningen den 14 november kl. 14.00-16.00 sänds också live, nationellt från Culturum i Nyköping och vår lokala invigning på Flens bibliotek kommer att ingå som en del av den nationella invigningen via digital länk.

Förutom att vara bland de första i Sverige med möjlighet att uppleva den nya plattformen i VR, kan du som besöker Flens bibliotek passa på att testa alla bibliotekets digitala verktyg och upplevelser. Vi finns på plats för att guida och stötta.

– Modda Sörmland flyttar mentala gränser och ska locka fler barn och unga till att vilja utbilda sig inom teknik, naturvetenskap och matematik. Konceptet är unikt genom att kombinera digital och fysisk verksamhet med hjälp av Extended Reality (XR).

Att modda är att modifiera

Det nya varumärket för Digifysiskt Science center Sörmland är Modda Sörmland. Orden ”Modda och Sörmland” kan tillsammans läsas som såväl en ambition och en beskrivning av vad slutmålet med moddningen egentligen är: en region som genom en alltmer välutbildad befolkning bygger sig starkare.

Region Sörmland har tillsammans med noder, lokala banker och akademi utvecklat plattformen Modda Sörmland som tidigare lanserats som Digifysiskt Science Center Sörmland.


Länk till evenemanget på Flens bibliotek

Arkiv