Hoppa till huvudinnehåll
Bild på telefon med hemsidan arbetsformedlingen

Lägsta arbetslösheten i Flen på över 10 år

Flens kommun trendar i rätt riktning när det handlar om minskad arbetslöshet, det visar de senaste siffrorna från Arbetsförmedlingen.

1,5%, så stor är minskningen i arbetslöshet i Flens kommun jämfört med april 2021. Siffrorna gäller personer i åldern 16-64. Om man jämför med resten av länet är det bara i Oxelösund man har lyckats minska mer under samma period.

Med Flens stora minskning är kommunen inte längre den med högst arbetslöshet i länet. Faktum är att Flens kommun har haft en sjunkande arbetslöshet i väl över ett år.

Tittar man enbart på kategorin ungdomar i åldern 18-24 år är siffrorna än mer glädjande då en kraftig minskning med hela 5,5% noteras. Det är den överlägset största minskningen jämfört med de andra sörmländska kommunerna.

Flen och Oxelösund tillsammans står ut även när man tittar på utrikesfödda 16-64 år då de båda kommunerna är de som minskar överlägset mest, Flen med 3,2%. Den absolut största minskningen hittar vi bland utrikesfödda ungdomar 18-24 år, hela 10,2% av denna grupp är inte längre inskrivna hos Arbetsförmedlingen.

Arkiv