Hoppa till huvudinnehåll
Johannes från Fryshuset

Mobilt team startas upp med Fryshuset

Flens kommun har sedan 2016 haft ett partnerskap med Fryshuset med målen att skapa en trygg plattform och känsla av tillhörighet för kommunens 15-24 åringar. Nyligen förlängdes partnerskapet och snart rullar ett mobilt team igång.

“Jag vill bidra till att ungdomar får större utrymme och känner att de har möjlighet att påverka. Något som kan vara avgörande för ungdomars framtidstro och välmående”. Så svarar Johannes Palme, operativ projektledare från Fryshuset, när han får frågan om varför han tycker att arbetet med ungdomar är viktigt. Johannes är just nu i full gång med att rekrytera unga vuxna från Flens kommun som tillsammans med honom kommer utgöra ett mobilt team och hjälpa till med arbetet under projektets gång.

Visionen är att aktivera och stötta ungdomar samtidigt som en känsla av tillhörighet och gemenskap skapas. Det mobila teamet kommer åka från ort till ort, torsdagar till lördagar, i Flens kommun för att finnas för våra ungdomar och skapa trygghet. Under sommaren kommer även fler aktiviteter och händelser anordnas med samma fokus. Johannes arbetar med projekt på 50%, därför kommer han inte alltid följa med det mobila teamet ut, men är tillgänglig som jour.

Kontakta Johannes

Om du är vårdnadshavare, ungdom själv eller märker av oroligheter bland unga kan du kontakta Johannes på 076 001 06 51 eller johannes.palme@fryshuset.se. Du kan även besöka honom i hans rum på nedervåningen på Prins Wilhelmgymnasiet, leta efter en dörr markerad med Fryshuset! Ni kan kontakta Johannes om ni vill styra ihop en rolig aktivitet, känner er oroliga eller bara vill ha någon att prata med.

Om du upplever att läget är kritiskt ska du alltid ringa 112. Håll er uppdaterade i nyhetsflödet på flen.se eller våra sociala medier för att ta del av mer information om samarbetet med Fryshuset och Johannes.

Arkiv

Sidansvarig: Hanna Majehag
Senast uppdaterad: 2022-05-17 15:13:44

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Hanna Majehag

Kommunikationsstrateg

0157 - 43 00 37