Hoppa till huvudinnehåll
Socialdemokraternas Ann-Charlotte Munter

Ann-Charlotte Munter (S) Kommunalråd

Möt Flens kommuns nya kommunalråd

1 april tillträder Ann-Charlotte Munter (S) sin post som kommunstyrelsens ordförande efter att Anders Berglöv (S) avslutat sitt uppdrag.

– Om partiet har detta förtroende för mig kände jag att jag absolut kan ställa upp, jag har jobbat mycket bra med Anders och andra i partiet i flera år. Anders började själva överlämningsarbetet när partiet hade beslutat att lyfta fram mitt namn i februari, säger Ann-Charlotte Munter.

Hur skiljer sig ditt ledarskap från Anders?

– Vi har olika bakgrund så någon skillnad kommer man nog se, exempelvis tycker jag att skol- och utbildningsfrågor är väldigt viktiga, min erfarenhet och utbildning kommer säkert färga hur jag ser på saker och ting, säger Ann-Charlotte som tagit tjänstledigt från sitt jobb som universitetsadjunkt på Mälardalens högskola där hon undervisat i matematik och NO-ämnen på lärarprogrammet.

– Men annars tror jag vi är ganska lika, vi brinner för vård-, bostads- och välfärdsfrågor och båda har en drivkraft för kommunens bästa utifrån de förutsättningar vi har.

42-åriga Ann-Charlotte Munter föddes i Gävle men när familjen flyttade till Katrineholm blev hon sörmlänning i unga år. Därifrån gick flyttlasset till Vadsbro och hon har också bott i Flen och Sparreholm även om den mesta tiden spenderats som Malmköpingsbo. Det är också i köpingen hon bor idag med sin man, två barn och en hund.

Varför har du valt att engagera dig politiskt?

– Jag vill se ett starkt välfärdssamhälle och arbeta för att välfärden ska följa med i samhällets utveckling. I detta ingår att dels både se och uppmärksamma eventuella försämringar men också arbeta för att motverka dessa i den grad det är möjligt. Jag är en problemlösare som gillar utmaningar och inte har något emot att fatta tuffa beslut. Jag ser fram emot att verka för Flens kommun i en positiv riktning!

Arkiv