Hoppa till huvudinnehåll

Nova behandlings anhörigprogram

För dig som är över 18 år och påverkas av en annan persons missbruk eller beroende.

Om anhörigprogrammet

Att vara anhörig till någon som befinner sig i dysfunktion såsom alkoholism/narkomani/spelberoende är påfrestande. För dig som på något sätt påverkas av beroende och eller missbruk erbjuder Nova behandling ett anhörigprogram. I anhörigprogrammet ingår gruppdiskussioner och samtal med andra som befinner sig i beroendesituationer samt föreläsningar om beroendesjukdomen, symtom på medberoende, förnekelsemekanismer, känslor, kommunikation, gränser etc. Informationen du får under anhörigprogrammet samt möjligheten att diskutera din situation med andra kan hjälpa dig hitta de verktyg och det stöd du behöver för att hantera din situation som anhörig.

Plats och tid

Vi träffas på torsdagar klockan 16.30 – 18.00 (OBS! Ny tid) i Nova behandlings lokaler på Södra Järnvägsgatan 3.

  • OBS! Vi har stängt den 4 maj på grund av utbildning, första datum blir torsdag 11 maj.

Vi finns på andra våningen och du kommer in genom att ringa på porttelefonen på nummer 4045. Du behöver inte anmäla dig, ditt besök hos oss är helt anonymt. Ditt deltagande på dessa tillfällen är helt frivilligt och vi för inga anteckningar över vilka som deltagit eller vad som sägs. Det enda vi önskar är respekt för de andra deltagarna, vilka som deltar på dessa träffar och det som sägs på dessa träffar stannar där.

För mer info, kontakta Thomas Tullgren: 0157-43 03 82

Du som anhörig kan även vända dig till Vårnäs behandlingshem som erbjuder Flens kommuns invånare behandling och anhörigdagar. Du finner mer information om detta på deras hemsida eller via telefonnummer 0151-51 80 90

 

 

Arkiv