Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Nova behandlings anhörigprogram

Nu finns möjlighet att delta i ett anhörigprogram för dig som är över 18 år och påverkas av en annan persons missbruk eller beroende.

ungdomar i en ring håller händerna

Information om anhörigprogrammet

Nystart från onsdag 4 oktober!

Att vara anhörig till någon som befinner sig i dysfunktion såsom alkoholism/narkomani/spelberoende är påfrestande. För dig som på något sätt påverkas av beroende och eller missbruk erbjuder Nova behandling ett anhörigprogram. I anhörigprogrammet ingår gruppdiskussioner och samtal med andra som befinner sig i en liknande situation samt föreläsningar om beroendesjukdomen, symtom på medberoende, förnekelse mekanismer, känslor, kommunikation, gränser etc. Informationen du får under anhörigprogrammet samt möjligheten att diskutera din situation med andra kan hjälpa dig hitta de verktyg och det stöd du behöver för att hantera din situation som anhörig.

Du som anhörig kan även vända dig till Vårnäs behandlingshem som erbjuder Flens kommuns invånare behandling och anhörigdagar. Du finner mer information om detta på hemsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller via telefonnummer 0151-51 80 90.

När: Onsdagar klockan 16.30-18.00

Var: Nova behandlings lokaler på Södra Järnvägsgatan 3 i Flen. Vi finns på andra våningen och du kommer in genom att ringa på porttelefonen på nummer 4045.

Du behöver inte anmäla dig och ditt besök hos oss är helt anonymt. Ditt deltagande på dessa tillfällen är helt frivilligt och vi för inga anteckningar över vilka som deltagit eller vad som sägs. Det enda vi önskar är respekt för de andra deltagarna, att de som deltar på dessa träffar och det som sägs på dessa träffar stannar där.

Vid frågor kan du kontakta:

Thomas Tullgren, alkohol & drogterapeut

0157-430382.

Varmt välkommen!

människor på picknick ute i naturen

Stöd & omsorg

I Flens kommun vill vi att alla ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv, oavsett förutsättningar eller ålder. Här hittar du information om hur kommunen kan hjälpa till när du har behov av omsorg, stöd och hjälp.

Taggar:

Nova
nova behandling
anhörigprogram
missbruk

Sidan uppdaterad: 2023-11-28

Hittade du rätt information?