Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Gör en insats för barn och ungdomar i behov av stöd!

Socialtjänsten i Flens kommun söker engagerade familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner.

två barn och två vuxna ute i naturen

Vad innebär det att vara familjehem eller kontaktfamilj?

Som familjehem eller kontaktfamilj kan du ge värdefullt stöd till barn och ungdomar under kortare eller längre perioder. Du behöver inte vara perfekt, det viktiga är att du kan erbjuda en trygg och stabil miljö i din familj. Alla barn är unika, vilket gör olika familjekonstellationer värdefulla. Oavsett om du bor i stan eller på landet, är ensamstående eller i en relation, med eller utan egna barn, så kan du vara rätt matchning för ett barns behov. För oss är det viktigt att hitta rätt familj för rätt barn!

Att vara kontaktperson

Som kontaktperson kan du vara en viktig stöttepelare för ett barn eller en ungdom, och finnas där vid behov några timmar i veckan. Du kan engagera och guida genom roliga och utvecklande aktiviteter, eller erbjuda värdefulla samtal och rådgivning. Det handlar om att vara en stabil vuxen utanför familjen som finns till för att stödja.

Hör av dig till oss

Om du känner att du har tid, engagemang och utrymme i ditt liv för att vara där för ett barn eller en ungdom, eller om du bara är nyfiken och vill veta mer, är du varmt välkommen att kontakta Familjehemsgruppen i Flen!

Vi nås på telefonnummer 0157-43 00 00 eller via e-post på familjehem@flen.se

Läs mer om hur du kan engagera dig på Socialstyrelsens hemsida Länk till annan webbplats..

Ditt stöd kan göra stor skillnad!

två vuxna och ett barn ute i naturen och barnet äter glass
människor ute i naturen

Stöd & omsorg

I Flens kommun vill vi att alla ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv, oavsett förutsättningar eller ålder. Här hittar du information om hur kommunen kan hjälpa till när du har behov av omsorg, stöd och hjälp.

Taggar:

familjehem
kontaktpersoner

Sidan uppdaterad: 2023-11-28

Hittade du rätt information?