Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Näringslivsnytt - Januari

Nu är månadens näringslivsnytt ute.

Svenskt näringslivs enkät

Då var det dags igen. Svenskt Näringslivs enkät har gått ut till 200 företag i vår kommun och vi önskar att så många som möjligt svarar. 2024 års enkätundersökning pågår mellan den 2 januari och 1 april. Undersökningen genomförs av Ipsos på uppdrag av Svenskt Näringsliv, och skickas till de företag som ingår i årets urval.

Resultatet presenteras på foretagsklimat.se den 21 maj. Läs mer om urvalet och undersökningens metod här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Näringslivsdag 1 februari

Flens kommun och Forum Flen har nöjet att bjuda in dig till en spännande och givande Näringslivsdag med fokus på företagsklimat. Tillsammans utforskar och diskuterar vi viktiga ämnen som påverkar näringslivet här i Flen.

Datum: 1 februari 2024
Tid: 8:00 till 12:00
Plats: Stora manschetten, Skjortan

Vi bjuder på fika under förmiddagen. Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., sista anmälningsdag 26 januari

Vi är stolta över att kunna presentera två framstående talare som delar med sig av sina insikter och erfarenheter inom näringslivet:

  • Sofia Sjöström, regionchef för Sörmland på Svenskt Näringsliv.
  • Jonas Ivervall, Näringslivschef i Trosa.Varmt välkomna önskar Flens kommun och Forum
  • Det kan även tillkomma fler inspirerande talare som kommer att bidra till en förmiddag fylld med kunskap, insikter och diskussioner för att främja ett starkare företagsklimat i regionen.

Kampanj Handla lokalt

Som ni säkert vet förutspår man att handeln kommer att gå ner i början av 2024 och vi kör därför kampanjen Handla lokalt och delar ut gratis dekaler till de företag som vill ha. Dekaler finns att hämta i kontaktcenter i Stadshuset eller så kan ni meddela Frida Vidén, frida.viden@ flen.se så kommer vi ut med dem till dig.

Behöver du anställa personal?

Kommunens arbetsmarknadsenhet har 3 nya datum där arbetssökande har möjlighet att träffa arbetsgivare! Efter höstens lanseringssuccé fortsätter vi nu med att skapa tillfällen för att möjliggöra matchningar.

Företag som är klara just nu är:

8 februari:

• Migrationsverket • Trapenad

14 mars:

• A-staffing
• Migrationsverket • FKAB

18 april:

• Migrationsverket

Vill ditt företag besöka oss under våren? Kontakata Andreas Jarebro 0157-430405

 

Ett axplock ur vad som skrivits i pressen:

 

Nyföretagande 2023

En glädjande notering är att Flen är den enda kommunen i Sörmland som ökat under 2023, med en imponerande ökning på 26,7% i antalet startade företag jämfört med 2022.
Vi noterar också att antal nystartade företag ökade i december 2023 i Flen, Katrineholm, Vingåker, Nyköping och Gnesta.

Lite blandade nyheter

Ny e-tjänst

Som start på det nya året lanserar vi nu en ny e-tjänst där du som företagare kan boka in ett företagsbesök. Vi besöker alla som vill oavsett storlek på företag. Du hittar mer information på hemsidan och väljer själv att boka nåt av datumen som finns tillgängliga. Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företagsstafett

Nytt är även att näringslivschef tillsammans med forum Flen kommer att genomföra en företagsstafett. Detta innebär att vi tillsammans åker ut på företagsbesök för att skapa oss en gemensam bild av det lokala närings- livet, utmaningar och även för att lära oss mer om era företag. När besöket genomförs så för företaget skicka stafettpinnen vidare och rekommendera vilka vi ska besöka nästa gång.

Datum för företagsfrukostar 2024

  • 7 mars
  • 16 maj
  • 12 september
  • 14 november

Till besöksnäringsföretagen

Info från Stua

Marknadsdag Tyskland 19/3 och 21/3” Det finns 2 tillfällen att välja på, Eskilstuna eller Nyköping. En kunskapsdag i samarbete med NordicMarketing, experter på den tyska marknaden. Tillsammans kommer vi dyka djupt in i den tyska besökarmarknaden för att ge er besöksnäringsaktörer en unik och fördjupad förståelse.

Läs allt här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Stolt Mat

Klart med 11:e utgåvan av magasinet - Förra året firade magasinet Stolt Mat i Sörmland 10 år och blev dessutom nominerat till prestigefyllda Publishingpriset. Syftet med magasinet är att stärka den sörmländska matidentiteten och lyfta mataktörer och besöksmål kopplade till mat och dryck runt om i de sörmländska kommunerna. 2023 fyllde magasinet tio år och har etablerat sig som en viktig och självklar del av marknadsföringen av Sörmland som matlän. Stua har sökt och fått medel beviljade via Rekarne och Sörmlands Sparbank, som en grundfinansiering.

 

 

översiktsbild över industriområde

Näringsliv & arbete

På denna sida hittar du information som rör dig som blivande eller redan etablerad företagare, och för dig som är jobbsökande.