Möjligheter att leva – En digital konferens från NSPH
Den 10 oktober uppmärksammar NSPH, Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa, Världsdagen för psykisk hälsa med ett digitalt evenemang.
![familj ute på promenad i skogen](/images/18.12e2daa318a9318730f4405/1702294684325/1705254-autumn-family.webp)
I år arrangerar NSPH, Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa, det digitala evenemanget "Möjligheter att leva" med fokus på livsvillkoren för personer med psykisk ohälsa och deras anhöriga, och deras ekonomiska situation i synnerhet.
Nytt för i år är att de lanserar den alldeles nya NSPH-rapporten, vilket är en unik kartläggning av livsvillkoren för personer med psykisk ohälsa, samt en undersökning av arbetet med brukarinflytande runt om bland landets kommuner och regioner.
Till vem riktar sig evenemanget? Konferensen vänder sig till alla med intresse för psykisk hälsa, exempelvis personal inom vård, omsorg och skola, brukare, föreningsaktiva, beslutsfattare, utbildare, utvecklare och inspiratörer som verkar inom psykisk hälsa-området. Alla intresserade är välkomna!
När? torsdagen den 10 oktober klockan 13.00-16.30
Var? Digitalt – via NSPH:s youtube-kanal
Pris? Kostnadsfritt
Anmäl dig här: https://wmhd2024.confetti.events/ Länk till annan webbplats.
Sista anmälningsdag är den 9 oktober. Vi skickar information om evenemanget samt länken till den digitala sändningen till din e-postadress, några dagar innan sändning.
Läs mer om evenemanget på NSPH:s hemsida här. Länk till annan webbplats.
Program
- 13.00 Välkomna och dagens program. En hälsning från socialminister Jakob Forssmed
- 13.10 Mårten Jansson, NSPH, presenterar del 1 av resultaten från NSPH-rapporten 2024
- 14.00 Ylva Ginsberg, Socialstyrelsen, berättar om en studie om psykisk ohälsa och ekonomisk utsatthet. Bella Sundqvist, Hjärnkollambassadör, Ylva Ginsberg, Socialstyrelsen och Mårten Jansson, NSPH samtalar om resultaten
- 14.35 Tindra Magnusson och Victor Rothausen, Hjärnkollföreläsning ”Från hemmasittande till heltidsjobb”
- 15:10 Sara Lilliehorn, lektor i socialt arbete vid Umeå universitet samt forskare inom UserInvolve, ger ett historiskt perspektiv på utvecklingen av brukarinflytande
- Zarah Melander, NSPH, presenterar del 2 av resultaten från NSPH-rapporten 2024
- 16.05 Panelsamtal om brukarinflytande med Anneli Gustavsson NSPH/UserInvolve, Anna Norrefalk NSPH Örebro län, Kjell Broström NSPH Stockholm och Mikael Malm SKR. Conny Allaskog, NSPH, leder samtalet
- 16.30 Sändningen avslutas
NSPH:s Lovisa Lundqvist leder oss genom evenemanget.