Hoppa till huvudinnehåll
Claes Åsbrink.

Claes Åsbrink. VD FKAB. Foto: Magnus Ornhammar/Flens kommun

Nytt år och ny vd för FKAB

Flens kommunfastigheter, FKAB, har sedan årsskiftet en ny vd vid rodret.

Under hösten har Claes Åsbrink skuggat sin företrädare på vd-posten, Jan-Åke Henriksson, för att få en smidig och effektiv ingång i sin nya tjänst. Officiellt tillträdde han sin post 1 januari 2019.

Claes Åsbrink är 61 år gammal och bor i Eskilstuna.

– Jag och min fru Maria har återvänt till Eskilstuna och Sörmland efter en sjuårig sejour i Skåne. Annars har jag bott i Eskilstuna i hela mitt liv, säger Claes som även har två vuxna söner och två barnbarn i sin närmsta familj.

Hans bana inom fastighetsbranschen tog vid när han som gymnasieingenjör vidareutbildade sig inom ekonomi, bygg och fastighetsförvaltning.

– Jag har arbetat med fastigheter på olika sätt sedan 1986 och bland annat varit vd för de allmännyttiga bostadsbolagen i Torshälla och Enköping, säger Claes som även har vd för AQ Arkitekter i Eskilstuna, lokalförsörjningschef i Malmö samt fastighetschef i Lunds kommunala bostadsföretag på sin långa meritlista.

Vilka ser du vara de viktigaste fokusområden för FKAB framöver?

– Vi ska vara en organisation som är tydlig, transparent och lyhörd i relationen med våra kunder och andra intressenter. VI ska tillhandahålla lokaler för kommunens verksamheter som är långsiktigt hållbara ur ett ekonomiskt, verksamhetsmässigt och miljömässigt perspektiv. Vi ska tillsammans med våra kunder driva en planering av lokalförsörjningen som innebär effektivt lokalnyttjande ur ett långsiktigt perspektiv, säger Claes Åsbrink.

Arkiv