Hoppa till huvudinnehåll
Framsidan av Glimten nr 4 2020

Nytt nummer av Glimten

Den 14 september släpptes nr 4 2020 av kommuntidningen Glimten, full med läsning inför hösten!

Klicka på länken för att läsa den som pdf.

https://flen.se/nedladdning/om_flen/glimten/pdf/2020/Glimten-Nr-4-2020.pdf

Så här lyder tidningens inledare:

Sommaren är för många semesterlediga en tid av avkoppling och slappa dagar med familj och vänner. En tid för att åka på utflykter och ta tillvara på de långa ljusa kvällarna.

För många är det också då man tar tag i de där projekten man har haft liggandes under året. Kanske ska det byggas eller målas om något vid huset, kanske är det något mindre som att lägga upp sina gardiner som man har skjutit framför sig allt för länge nu.

Känslan när jag blir klar med ett projekt, hur litet eller stort det än må vara, är en känsla av lättnad och tillfredsställelse att jag äntligen fixat det där som legat och stirrat på mig hela våren. Något att bocka av på listan, för oss som skriver listor om allt.

Jag kan bara spekulera men jag tror att många av dem som varit inblandade i ombyggnationen av stråket mellan Drottninggatan och Storgatan i Flen börjar känna samma sak. Nu har många av ritningarna blivit verklighet och stadsdelen har fått ett helt nytt ansikte. Arbetet har inte nått sin ände ännu, men mycket är klart och redan väl mottaget. Läs mer på sidan 6.

Ett annat inte lika långvarigt men väl avslutat projekt är satsningen på sommaraktiviteter på Violentorget under parollen sommartorg. Läs projektledarens tankar när sommaren summeras på sidan 4.

När vi nu tar fart mot hösten är en återkommande höjdpunkt Hälsoveckan vecka 39. Likt det mesta påverkas årets upplaga av Coronapandemin men evenemanget ställs inte in utan kommer att se lite annorlunda ut jämfört med tidigare år. Mer om det på sidorna 12 och 13.

Andra godbitar är ett besök på Strykjärnsmuseet i Malmköping (sid 15), ett snack med initiativtagarna bakom det häftiga projektet Fotboll för tjejer (sid 7) och en inblick i den allt starkare solcellsbranschen (sid 14).

Hej hösten!

Magnus Ornhammar
Kommunikationsstrateg 
Redaktör Glimten

Arkiv