Hoppa till huvudinnehåll

Pressmeddelande: Ny räddningscentral

Från 6 december ansluter sig räddningstjänsten i Flen, tillsammans med räddningstjänsterna i Eskilstuna och Strängnäs, till ett samarbete med Södertörns brandförsvarsförbund.

Samarbetet innebär att räddningstjänsterna i Flen, Eskilstuna och Strängnäs ansluter till det räddningsledningssystem som Södertörns brandförsvarsförbund och Sörmlandskustens räddningstjänst redan verkar i tillsammans.

Det betyder att räddningsstyrkor från respektive räddningstjänst larmas ut och leds från den gemensamma räddningscentralen i Lindvreten, söder om Stockholm, och som drivs av Södertörns brandförsvarsförbund.

– De samlade resurserna ska användas så effektivt som möjligt oavsett kommuntillhörighet och bidra till att uppnå ett så bra resultat för medborgarna som möjligt vid en händelse. Den eller de räddningsstyrkor som är snabbast tillgängliga och mest lämpliga ska användas, oavsett kommun och organisationstillhörighet, poängterar räddningstjänstchefen Camilla Dahlén.

Med ett gemensamt räddningsledningssystem ökar organisationerna sin samlade förmåga till att genomföra och över tid leda stora eller flera parallella räddningsinsatser samtidigt som beredskap för nya larm upprätthålls.

From 6 dec: Nytt mediatelefonnummer för upplysning om olyckor, 08-454 27 07.

För mer information, kontakta:
Kjelle Källström
Räddningschef
Samhällsbyggnadsförvaltningen, Flens kommun
0157 – 43 03 11
kjelle.kallstrom@flen.se

Organisation

I Södertörns brandförsvarsförbund ingår Botkyrka, Ekerö, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje och Tyresö kommun.
I Sörmlandskustens räddningstjänst ingår kommunerna Gnesta, Trosa, Nyköping och Oxelösund.

Arkiv